Dos veïnes d’Alzira cedixen a l’Ajuntament una parcel.la del Pla de la Murta

0
170

 

Dos veïnes d’Alzira han cedit a l’Ajuntament una parcel·la de la seua propietat en la zona coneguda com el “Racó de Pachorra” situada dins el Pla de la Murta, que formarà part dels espais que s’integren en el patrimoni natural municipals de la Murta-Casella gestionats per l’Ajuntament.

Es tracta d’una parcel·la muntanyosa de caràcter forestal amb una superfície de 3.793 m2 poblada de pins, garroferes i matolls baixos.

L’obtenció de la titularitat municipal d’aquesta parcel·la és fonamental per a poder tindre la possibilitat d’ obtindré finançament públic en les actuacions de gestió forestal.

El regidor de l’àrea de Medi Ambient, Pep Carreres ha agraït la donació a les germanes Maria Julia i Rosa Maria B.F. i  ha assenyalat que “esta parcel·la beneficia sens dubte la seguretat de tota la ciutadania, ja que la situació d’este sòl forestal resulta estratègica dins la franja perimetral d’autoprotecció davant els incendis forestals de la urbanització del Respirall”.

 

La donació es va tramitar via expedient presentat el passat mes de juny i juliol de 2020 i ha estat ratificada per la Junta de Govern, d’acord als procediments i normatives legals vigents esta mateixa setmana.