A Alzira queden 115 casos actius amb un índex acumulat de tan sols 251/100.000 ha

0
201

 

Diego Gómez: “A este ritme, ens queda una setmana per a arribar a nivells òptims de contagi”

 

La reunió de cada dijous amb els representants dels diferents municipis que integren el Departament de Salut de la Ribera, s’ha celebrat este matí amb una clara milloria de les xifres aportades per Sanitat. En els últims 7 dies, en Alzira hem passat de 608 casos per cada 100.000 habitants a 251 casos. En total tenim 115 casos actius (278 a data 11 de febrer),  en els últims tres dies 7 casos nous.

Cal significar que el d’Alzira és prou inferior a l’índex de la Comunitat Valenciana (406/100.000 ha) i també a la mitjana espanyola (349/100.000 ha).

Als centres educatius d’Alzira sols resten el 3% de contagis després que s’hagen realitzat 450 proves PCR, el que demostra, segons el govern local qué «les escoles son segures».

 Xifres molt positives

“Són xifres molt positives, les mesures estan produint els seus efectes. A este ritme, ens queda una setmana per a arribar a nivells òptims de contagi segons els paràmetres estipulats per la OMS. Cal continuar amb l’esforç que estem fent, reduint les nostres relacions socials, per a poder arribar a una incidència de menys de 100 casos per cada 100.000 habitants”, ha explicat l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez.

Com cada dijous, han assistit la regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Alzira, Gemma Alós, i l’alcalde, Diego Gómez, que s’han mostrat optimistes amb l’evolució de les últimes setmanes. “Cal agrair a la tota població l’esforç pel compliment de les mesures. Estem aconseguint doblar esta corba entre tots i totes. També vull agrair la tasca que es porta a terme des del Departament de Salut pel  seu esforç de coordinació en l’àmbit de tindre’ns informats i de treballar per la salut de tots els riberencs i riberenques”. Des de l’Ajuntament es continuarà fent tot el possible per a aconseguir que la incidència es reduïsca i garantir la seguretat de la nostra ciutadania.

 

Per la seua banda la regidora de Sanitat, Gemma Alós, ha informat que el protocol de vacunació avança a mont bon ritme, “Ja estan vacunant-se els majors de 90 anys i grans dependents als qui es vacuna des de casa i es prepara per a les pròximes setmanes la del professorat”

D’altra banda, pel que fa a l’àmbit educatiu, han abaixat notablement els contagis, “Les aules són un reflex de la nostra societat. La transmissió a nivell educatiu és ara molt baixa i volem felicitar a les comunitats educatives que han realitzat molt bon treball per la seguretat del seu alumnat i han demostrat que l’escola es segura” ha explicat la regidora de Sanitat.

 

L’Ajuntament continua amb les mesures actives amb la finalitat de protegir la salut dels alzirenys i alzirenyes, i així ho farà fins al pròxim 1 de març, moment en què les revisarà, igual que la Generalitat, que informarà pròximament sobre la continuïtat o canvi en l’àmbit autonòmic.

 

Mesures fins el 1 de març

  • Grups que no superen les dos persones, llevat que es tracte de convivents
  • En domicilis i espais privats, només reunions familiars i socials del mateix nucli o grup de convivència.
  • S’exceptuen, la criança i les cures, les reunions de persones amb vincle matrimonial o de parella que viuen en domicilis diferents, o de les persones que viuen soles, amb altra única unitat de convivència .
  • No estan incloses en les limitacions les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents.
  • Confinament perimetral de la Comunitat Valenciana.
  • Addicionalment, des de les 15.00 hores del divendres fins a les 06.00 hores del dilluns, i des de les 15.00 hores de la vesprada dels dies festius fins a les 15.00 de l’endemà al festiu, queda limitada l’entrada i eixida a municipis de més de 50.000 habitants: València, Alacant, Elx, Castelló de la Plana, Torrevieja, Torrent, Orihuela, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer, i Vila-real.

Tancament de tota l’hostaleria. Només es permetrà el servei de menjar