Les màximes superaran els 20º durant la resta de la setmana

0
69

L’anticicló s’estendrà des del centre d’Europa fins al nord d’Àfrica abraçant també a la nostra Comunitat i afavorint un oratge molt més estable. Aixina i tot, la presència d’un front no massa actiu entrant des de l’Atlàntic cap a l’oest peninsular, farà que ens arriben alguns intervals de núvols desgastats que no deixaran res de precipitacions.

Les temperatures es dispararan per tot el nostre territori i el mercuri guanyarà entre 2º i 3ºC pel litoral, i entre 4º i 6ºC al prelitoral i interior. Dia molt més suau i agradable el que tindrem. Respecte al vent, continuarà entrant de component sud amb alguna ratxa moderada per la zona costanera, i més aponentat i fluix es mostrarà per l’interior.

A partir del dimecres 17 l’atmosfera seguirà estable i podran formar-se boires matinals molt denses en punts del litoral que podrien provocar problemes per la reduïda visibilitat que hi haurà allà on es situen.

Precisament este oratge estable continuarà almenys fins el pròxim cap de setmana en que una profunda vaguada es despenjarà per l’Atlàntic (a l’oest de la Península Ibèrica) i, de moment, no sembla que puga portar-nos canvis significatius ja que es quedarà per aquell sector, ben lluny de nosaltres. Caldrà seguir de ben a prop els models estos pròxims dies però per la posició que tindrà esta vaguada, provocarà un ascens d’aire càlid subtropical que entrarà pel sud peninsular i ens dispararà els termòmetres a totes les nostres comarques.

Inforatge