Alzira reforestarà la Muntanyeta i rehabilitarà l’Hort de Ros

0
201
L’Hort de Ros serà rehabilitat per l’ajuntament d’Alzira
El regidor de Medi Ambient Pep Carreres en la falda de la Muntanyeta

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira té en cartera un ambiciós projecte mediambiental com és reforestar la Muntanyeta i rehabilitar l’Hort de Ros que es troba a la seua falda.

El primer que requerirà este projecte és d’una bomba d’aigua perquè es puga «regar per gravetat de forma estable» el que pretén que siga el responsable de Medi Ambient, Pep Carreres, «un parc forestal urbà».

Matèria orgànica

La Muntanyeta presenta moltes zones pelades sobre les que resulta impossible fer cap tipus de plantació, per aixó la inicitiva municipal distribuirà «restes de poda per generar un espai orgànic que ajudarà a agafar l’arbrat» segons Carreres.

El govern local aposta per «potenciar este espai públic perquè el puga gaudir la ciutadania plantant els trams de muntanya pelada aprofitant la matèria orgànica».

Carreres assegura que el seu departament «treballa en eixa direcció» així com en la rehabilitació de l’Hort de Ros situat junt als horts urbans que va posar en marxa durant la pasada legislatura, però reconeix que «encara falta el finançament adient«.

Cal recordar que una família alzirenya, Rodriguez-Alcolea, reguen mig centenar d’arbres, de forma altruista, durant els estius, amb 20 botelles de 8 litres les incipients espècies arbórees per tal que arraiguen a la falda de la Muntanyeta, des de fa una vintena d’anys.

La instal.lació de la bomba facilitaria el reg i la matèria orgànica repartida per les àrees més rocoses ajudarà a la reforestació d’este lloc emblemàtica per als alzirenys.