Sanitat i l’hostaleria creen una taula per a planificar la desescalada

0
122

La Conselleria de Sanitat i el sector de l’hostaleria i l’oci crearan una taula de treball per a «analitzar i planificar» les mesures que recollirà el pròxim pla de desescalada de les restriccions per la pandèmia de la Covid-19 en la Comunitat Valenciana.

Així, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, es reuniran dimarts que ve 16 de febrer per a una primera «presa de contacte» amb el sector de l’hostaleria i l’oci.

La intenció, segons ha avançat la Conselleria de Sanitat en un comunicat, és crear una taula de treball perquè, en la futura desescalada, puguen ser recollides, debatudes i considerades les propostes de «un dels sectors econòmics que més estan patint els efectes de la pandèmia».

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) va publicar ahir la pròrroga de les restriccions a causa de la pandèmia de coronavirus fins al pròxim 1 de març, entre les quals es troba el tancament total de l’hostaleria.

La Generalitat va decidir prorrogar totes les restriccions actuals amb l’objectiu de mantindre la tendència a la baixa del virus que s’entrelluca en els últims dies en la Comunitat Valenciana, encara que els morts continuen rondant el centenar cada dia. Així ho va anunciar el ‘president’, Ximo Puig, en roda de premsa a última hora del passat dijous després de la comissió interdepartamental COVID-19.

Puig va confirmar que «tot continuarà igual els pròxims dies fins a l’1 de març» perquè «encara no estem per relaxar-nos«. «És moment d’estrényer les dents» i «fer esforços suplementaris», va pregar, i va garantir que les restriccions duraran només el temps que siga necessari i «ni un dia més», perquè és «un gran sacrifici que afecta la nostra vida quotidiana, als drets i generen situacions injustes» que s’intenta compensar amb el pla ‘Resistir’.