Els empresaris d’Algemesí donen suport als venedors ambulants

0
375
El mercat no sedentari d’Algemesí, sotmés una setmana més al tancament total i absolut, restringint la llibertat i el dret al treball de moltes famílies, autònoms i xicotets comerciants, que la seua economia depén únicament del seu treball diari.
Segons es va establir per Reial Decret del Govern d’Espanya, es van transferir les competències en matèria de control, limitacions, prohibicions i de mobilitat de les persones, a les comunitats Autònomes, els qui actuarien en funció de la situació epidemiològica de cada moment, l’evolució sanitària i el nivell d’atenció hospitalària.
Revisant l’últim decret publicat per la Generalitat en el dia d’ahir 12 de febrer, cite textualment, «tenint en compte la valoració global d’indicadors sanitaris, epidemiològics, socials, econòmics i de mobilitat i amb base en els informes de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública», no ve reflectida cap prohibició sobre el tancament de l’activitat dels mercats a l’aire lliure, estant únicament subjectes a limitació d’aforament i horari.
Aquest permanent tancament que sensr dubte està pres deliberadament per l’Ajuntament d’Algemesí, no respon a cap informe tècnic sanitari emés per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública si no, a una decisió personal i arbitrària dels qui ens governen en l’àmbit local, sense estudis tècnics ni informes oficials que avalen la seua decisió, perjudicant greument l’economia local i la de totes les activitats econòmiques i empresarials afectades.
Si la decisió del nostre ajuntament, es correspon a motius de control en el distanciament de les persones i la dificultat en el control d’aforaments, els recorde que Vostés i solament Vostés són els responsables de garantir el bon funcionament del nostre mercat municipal i això se soluciona posant recursos i mitjans de control i no executant un tancament total, i lo més greu es que prenen eixa decició, sent conscients de la repercussió econòmica que això suposa, aquesta solució la podríem entendre com a desestiment de responsabilitat i de funcions o sent una mica més estrictes, incompetència.
Novament faig una crida al seny, al diàleg i a la sensatesa, espere i desitge, que fasen un nou esforç i evaluen totes les possibilitats d´acord i concens de postures, polítiques i sanitàries amb aquest col·lectiu que al meu parer està sent castigat injustament setmana rere setmana.
Des d’ací, vull expressar el meu màxim suport a Avame (Associació Valenciana de mercaders) i especialment a tot el col·lectiu de mercaders que formen el mercat ambulant d’Algemesí, i espere que el més aviat posible puguen arribar a una acord amb el nostre ajuntament que afavorixca a totes les parts i els veiem feliçment treballant i oferint els seus serveis a la nostra ciutadanía.
Mariano Clemente
President de l’Associació d’Empresaris d’Algemesí (EMPAL)