Milagros Pérez: (100 anys): «Estic de categoria, no tinc ni tensió»

0
331
La tia Milagros és hui la més feliç del món

Milagros Pérez Palacios és, des de hui, una alzirenya centenària que conserva una salut de ferro i una memòria d’elefant. Va nàixer tal dia com hui l’any 1921 en un hort de Polinyà però encara no havia fet un any que els pares es traslladaren a viure a Alzira.

El secret de la seua longevitat no és altre qué «estar activa tota la vida» segons ha confesat a Riberaexpress. De fet va començar a treballar als 11 anys en el magatzem del Pallero i es jubilà com empleada de la Fesa.

La Guerra Civil la va pillar amb 15 anys i recorda perfectament que «la postguerra encara va ser pitjor perquè Franco li donava tot el menjar a Hitler». I afegix «amb la cartilla de racionament només, haguerem passat fam, però a mon pare, que el volien molt, l’ajudaren en tot el que necessitava».

Un germà de sa iaia «va impulsar la primera banda de música d’Alzira», son pare també va ser músic i ara el seu nebot, Xavi Pérez, és un dels veterans de la Societat Musical d’Alzira. Però del que «més pagà estic és que siga regidor de l’Ajuntament» assegura esta jove centenària plena encara de vitalitat.

L’únic incovenient és que té que menjar «caldets i coses blanetes perquè no puc posar-me les dents, però estic de categoria, per no tindre no tinc ni tensió» assegura Milagros.

El balcó i la pandèmia

La pandèmia està superant-la des del balcó de la seua vivenda al carrer Reis Catòlics «on me distrac veient a la gent passar». La mascareta, que se l’ha ficat les poques voltes que ha eixit de casa, li dificulta la respiració i sobre si es posarà la vacuna contra el coronavirus ha tirat balons fora, «per ara estic molt bé quan em criden ja vorem».

Per mantindre l’activitat, que l’ha caracteritzat tota la vida, la centenària alzirenya passetja ara «tot el que puc per dins la casa» en la que viu amb la seua filla Rosa Consuelo i el seu home Enrique.

Malauradament la tia Milagros, com es popularment coneguda, no podrà gaudir hui de l’històric cumpleanys però els seus nombrosos nets i nebots s’han encarregat de fer-li arribar un fum de regals a l’espera que algun dia s’eliminen les restriccions i es puga fer la foto envoltada de tota la seua família.