Alzira alçarà un mur i instal.larà reixes per controlar l’aigua en la confluència del Fosc i l’Estrella

0
190
En este últim tram del Fosc s’instal.laran unes reixes i un arener per retindre la terra que arrossegue el barranc
Tram del barranc Estrella en el que s’alçarà un mur d’1,5 m d’altura per evitar el seu desbordament

Els tècnics de l’Ajuntament d’Alzira i de l’empresa Aigües de València han consensuat fins a quatre actuacions per tal de controlar les aigües que baixen dels barrancs Estrella i Fosc, tot just en la seua confluència al camí dels Pescadors.

En la primera d’elles està previst alçar un mur d’1,5 metres d’altura per a protegir la zona en la que el barranc Estrella es desborda inundant la urbanització de l’Hort de Galvanyón. D’esta forma es quedarà tancat al trànsit l’entrada al camí dels Pescadors des de esta urbanització.

La segona consistix en rebaixar l’actual rampa d’accés al camí dels Pescadors des del barranc perquè les aigües entren de forma més dolça en esta via rural.

La tercera de les actuacions consistirà en instal.lar reixes en l’últim tram del barranc Fosc junt a un arener amb l’objectiu de qué «facilite l’entrada de l’aigua al clavegueram, en retindre la terra, les fulles i branques que arrosseguen les escorrenties», segons ha explicat l’alcalde Diego Gómez a Riberaexpress.

Elevació del mur d’Avidesa

Els tècnics han decidit, en la quarta actuació, elevar entre 25 i 50 cm, en alguns trams, el mur que separa l’empresa Avidesa del camí dels Pescadors, per tal que el vial puga absorbir i reconduir les aigües de les pluges per este camí rural cap a la redona de la CV-50 on comença el canal de les Basses.

«La clau està en controlar les aigües dels dos barrancs i desviar les escorrenties al llarg del camí dels Pescadors després la confluència amb el Fosc», assenyala la primera autoritat local, qui afegix que «estes actuacions s’executaran el més prompte possible».

Es tracta d’un projecte provisional per evitar que pròxims episodis de pluges inunden de terra i arena els barris de l’Alquenència, Nova Alzira i Venècia. Donat que la solució definitiva que pretén enllestir el govern d’Alzira, es troba en la construcció del Canal Interceptor destinat a recollir les escorrenties dels quatre barrancs que baixen de la muntanya cap al nucli urbà com son; el de l’Arena, Gracia Maria, Fosc i Estrella.

Fons europeus

Es tracta d’un projecte elaborat pels tècnics municipals i que ja fa algun temps que es troba en els calaixos de la conselleria de Medi Ambient. El director general de l’Aigua, Manolo Aldeguer, ha comunicat a les autoritats locals que esperen finançar, amb fons europeus, esta important obra hidràulica pressupostada en 1,2 milions d’euros.

L’alcalde confia en aconseguir, enguany, el finançament de les obres per començar-les encara en el 2021 i no tindre que esperar al pròxim any.

El Canal Interceptor discorrirà paral.lel al camí dels Pescadors per enllaçar amb el de les Basses en la rotonda de la CV-50.