Alzira ja disposa de més de 3 milions per a la Central de Policia i el Fontana Mogort

0
211
Aspecte que tindrà el nou edifici de la Policia Local a finals de 2022

Els dos projectes seran licitats immediatament perquè puguen comence les obres

El Fontana Mogort i la noval Central de la policia podrien estar oberts per a finals de 2022

La pròxima setmana començarà la tramitació de les ajudes als autònoms més afectats per la pandèmia

 

Intervenció de l’Ajuntament d’Alzira donarà a conèixer els pròxims dies el remanent del pressupost municipal de 2020 que segons l’equip de govern, «oscil.larà entre els 3 i els 4 milions d’euros».

Una important quantitat que, per primera vegada des de la Llei Montoro, podrà decidir este consistori i la resta d’Espanya, el destí de la inversió que fins ara sols estava permitit per a projectes de caire sostenible.

Així esta suma, superior als 3 milions d’euros, s’afegirà al capítol d’inversions del pressupost municipal de l’exercici 2021 que ascendia a 1,7 milions d’euros. Cal recordar que amb l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat quedaven desbloquejats estos remanents complint una vella aspiració de les corporacions municipals que estaven lligades de mans i peus a l’hora de fer les inversions locals, davant la llei del ministre d’Hisenda de l’anterior Govern de Mariano Rajoy.

La quantitat desbloquejada es destinarà a dos projectes, ja redactats, que esperaven este moment; la rehabilitació del poliesportiu Fontana Mogort i la culminació de la Central de la Policia Local. Projectes que seran licitats «immediatament», perquè comencen les obres en breu. En el cas del poliesportiu la sustitució del sostre costarà 1,8 milions d’euros, mentre la última fase de l’edifici policial té un pressupost aproximat d’1,5 milions d’euros. L’equip de govern estima que tant el Fontana Mogort com la nova Central de la policia podrien obrir les portes «a finals de l’any 2022».

Tramitació ajudes Pla Resisteix

D’altra banda l’Ajuntament ja ha aprovat la destinació de 172.000€ del seu pressupost per al Pla Resisteix que amb les ajudes de la Generalitat i la Diputació s’eleva a 1.150.000€, que la capital de la comarca destina a les empreses amb menys de 10 de treballadors i als autònoms més afectats per la pandèmia.

Els afectats podran tramitar les peticions de les ajudes «a partir del 10 o 11 d’este mes i fins el 24 o 25», segons fonts municipals que asseguren que «anirem evaluant i pagant les ajudes conforme ens arriben al consistori, és a dir pagarem al tall». El govern local estima que amb la quantitat destinada, superior al milió d’euros, serà «suficient» per a cobrir les demandes, però en cas contrari «afegirem el que faça falta i si sobra incrementarem les ajudes».