Mor l’expilot alzireny de Fórmula 1 Adrián Campos

0
333
Adrián durant la presentació del Campos Racing en 2019

El fundador i CEO de Campos Racing ha mort aquest dimecres als 60 anys d’edat

Campos va ser un dels descobridors i manager de Fernando Alonso

L’expilot de Fórmula 1 i històric del motor espanyol Adrián Campos ha mort aquest dimecres als 60 anys d’edat, a causa d’una dolència cardiaca, segons ha confirmat l’equip que va fundar, Campos Racing. El valencià va iniciar la seua carrera internacional en 1983, debutant en la European Fórmula 3, on va aconseguir ser el primer espanyol a finalitzar entre els tres primers en un campionat internacional d’aquesta categoria.

En 1984, Campos es va convertir en pilot de Volkswagen. En el seu primer any en el Campionat de Fórmula 3 europeu va guanyar el famós Gran Premi a Monza Lottery. En la seua segona temporada va acabar tercer en el Campionat de F3 alemany.

En 1987 Minardi el va fitxar per a competir en un Mundial de Fórmula 1. Va participar en 21 grans premis amb aquesta escuderia, encara que per diversos problemes mecànics només va poder completar dues carreres i el seu millor lloc va ser el 14é. Després de deixar aquest equip, va fundar en 1992 la seua pròpia escuderia, Bravo F1, i més tard crearia Adrián Campos Motosport, rebatejada més tard amb el seu nom actual, Campos Racing.

Després d’un curt període sense competir, Adrián va tornar a les pistes, aquesta vegada en el Campionat d’Espanya de Turismes (CET), convertint-se en campió en 1994 com a pilot oficial d’Alfa Romeo. En 1997, va acabar la seua carrera com a pilot concursant en el 24 Hores de Le Mans amb un prototip de Ferrari 333SP.

L’expilot va ser CEO de Campos Racing fins a la seua defunció. En xarxes socials, l’equip ha lamentat la mort del seu fundador i ha assegurat que «la seua memòria serà el motor que ens mantindrà a tots lluitant per seguir el seu llegat».

Des de la seua fundació en 1998, Campos Racing ha participat en disciplines del motor com la Fórmula 2, la Fórmula 3 FIA –i les seues antecessores, GP2 i GP3–, el Mundial de Turismes, la World Sèries o la Fórmula 3 espanyola.

Campos també va destacar en la seua carrera com manager de pilots. Entre els quals han passat per les seues mans figura el doble campió del món Fernando Alonso, de qui va ser mánager en aquells anys gloriosos, a més de Marc Gené, Félix Porteiro, Roldán Rodríguez i Antonio García, qui va donar a l’equip la seua primera victòria en la seua primera participació en 1998, així com Giorgio Pantano.

RTVE