Alzira baixa més de 100 casos actius en set dies

0
303

Alta pressió hospitalària al Departament de Salut de la Ribera

  • Les dades apunten a una lleugera baixada de casos als municipis

 

De nou, hui s’ha celebrat la reunió telemàtica amb els representants dels diferents municipis que integren el Departament de Salut de la Ribera. En els últims 7 dies, en Alzira hem passat de 1.645 casos per cada 100.000 habitants a 1.333 casos. En total hi ha 609 casos actius (732 a data 21 de gener), en els últims tres dies 111 casos nous.

L’alcalde, Diego Gómez, i la regidora de Sanitat, Gemma Alós, han assistit a la reunió on han explicat que la situació és complicada a la Ribera. “Després d’escoltar una setmana més les dades, l’anàlisi que fem és que continua sent una situació molt complicada a l’hospital. Encara que les xifres dels municipis marquen una lleugera tendència a la baixa, eixe canvi no es vorà reflectit en l’hospital fins a passar unes dos setmanes” Ha explicat la regidora de sanitat Gemma Alós.

“Cal rebaixar la pressió a l’hospital, els índex que tenim són altíssims a la ciutat i a la comarca, de manera que vos demanem a tota la ciutadania que prengueu totes les mesures d’autoconfinament i seguiment de les restriccions per a poder entre tots, anar abaixant més significativament estes dades”, ha explicat Gómez.

Mesures autonòmiques

La Generalitat va anunciar mesures autonòmiques fins el 15 de febrer

  • En espais d’ús públic, permanència de grups que no supere les dos persones, llevat que es tracte de persones convivents
  • En domicilis i espais d’ús privat, tant a l’interior com l’exterior, es permeten únicament les reunions familiars i socials de persones que pertanyen al mateix nucli o grup de convivència.
  • S’exceptuen, les activitats no professionals relacionades amb la criança i les cures. També s’exceptuen les reunions de persones amb vincle matrimonial o de parella que viuen en domicilis diferents, o de les persones que viuen soles, que podran formar part d’una altra única unitat de convivència .
  • No estan incloses en les limitacions les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents.
  • Es prorroga, fins a les 23.59 hores del 15 de febrer de 2021, les limitacions a l’entrada i l’eixida de la Comunitat Valenciana.
  • Addicionalment, des de les 15.00 hores del divendres fins a les 06.00 hores del dilluns, i des de les 15.00 hores de la vesprada dels dies festius fins a les 15.00 de l’endemà al festiu, queda limitada l’entrada i eixida de persones dels termes municipals dels municipis i grups de municipis amb població superior a 50.000 habitants. Aquestes ciutats són València, Alacant, Elx, Castelló de la Plana, Torrevieja, Torrent, Orihuela, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer, i Vila-real.

Estaran vigents fins al 3 de febrer:

  • Tancament de tota l’hostaleria de la Comunitat Valenciana. Només es permetrà el servei de menjar per a emportar, siga distribuït al local o per repartidors.
  • Tancament del comerç a partir de les 18 h de la vesprada a excepció els establiments d’alimentació, farmàcies i els essencials.
  • Tancament de totes les instal•lacions esportives, excepte les destinades a entrenament i competicions de nivel nacional i internacional.