Una empresa d’Algemesí comercialitza un robot «Koby» que elimina els virus

0
398
  • Proemisa, una empresa d’Algemesí, ha creat un robot autònom que desinfecta de manera automàtica els espais que recorre. Koby, que és com es diu aquest robot, elimina els virus i els bacteris en un 99,9%. segons les proves de laboratori, tal com ha confirmat Toni Giménez, “pare de la criatura”, a À Punt NTC.
El robot té diferents sistemes de desinfecció, mòduls i operatives. Així, la llum ultraviolada obliga que el robot es paralitze si troba éssers humans quan està netejant un espai. D’altra banda, també té una tecnologia airflow, que consisteix a agafar l’aire que hi ha a les estances i passar-lo per uns filtres HEPA per a deixar-lo eixir ja purificat.
A més, el robot també escaneja i fa un mapa dels espais. “Amb la traçabilitat, podem saber per on ha passat i quins punts ha desinfectat”, ha conclòs Giménez.
À Punt