SuperRamón, un exemple de superació

0
329
Ramón acaba de publicar la seua brillant història de superació

A mitjans del mes d’abril de 2012 este mitja de comunicació publicava el següent; «Els metges de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona han assegurat a la família que Ramón eixirà d’esta». I és que el muntanyenc i agent de la Policia Nacional veí d’Alzira de 32 anys Ramón Redondo Sosa, es trobava «estable» en la UCI d’este centre hospitalari arran d’haver patit traumatismes cranoencefàlic, toràcic i abdominal greu, a conseqüència d’una caiguda de 20 metres d’altura, mentre practicava «rappel» en la muntanya de Montserrat junt a uns amics.

Quasi nou anys després d’aquell terrible accident no recorda el més mínim del que li va passar aquell fatídic diumenge de primavera; «no tinc cap record d’eixe dia ni tan sols del dia anterior, només tinc alguns records difusos del divendres quan arribarem a Catalunya a practicar la seua passió, el rappel, per celebrar la despedida de solter d’un company», comenta ara Ramón a Riberaexpress.

Va estar mes i mig en coma i els seus primers records després l’accident li vingueren encara que «molt difusos»  als quatre mesos durant el trasllat en ambulància des de l’hospital català fins el de La Barraca d’Aigües Vives.

Agraïments

Amb problemes de memòria i d’atenció molts radicals va estar fins a desembre d’aquell 2012. A l’any següent i encara que amb 33 anys només Ramón passava a ser un agent jubilat de la Policia Nacional. Reconeix que li costà «prou» adonar-se del que li passava, de tindre consciència d’haver quedat incapacitat per a la seua solidària professió.

En la seua recuperació, encara que no total, ha estat «molt important» la seua família, especialment «els pares i la meua exdona». També té paraules molt agraïdes per als  especialistes de l’hospital Aigües Vives i de la clínica Tecma on encara està recuperant-se de les greus seqüeles patides amb el fisio Berni. Tampoc s’oblida dels seus companys i amics «especialment d’Àngel Aparisi, encara que cap m’ha donat l’esquena» i de les seus menudes, Ángela de 9 anys «que sempre està pendent de mi» i Ester de només 5 anyets.

Dolor o molèstia

El seu espírit esportiu ha estat clau perquè SuperRamón estiga tan recuperat tot i la quantitat de ferros que té en molts parts del cos. Per a ell el dolor es apenes «una molèstia» i ara es capaç de nadar, fer pilates, de pujar per un rocòdrom i a més de fer llargues caminates per la Murta, la Casella i el Pas del Llop, paissatges emblemàtics alzirenys per on es freqüent trobar-lo i ser quasi impossible seguir-li el pas.

Tot i aixó assegura que físicament sols ha pogut recuperar-se «algo per damunt del 50%», mentre encara li costa «em veig una muntanya a l’hora d’organitzar-me«.

Ni l’arribada de la pandèmia va doblegar el seu espírit de sacrifici i la seua voluntat d’eixir endavant per superar aquell malson de la muntanya de Montserrat. Així aprofità les hores del confinament  en escriure un llibre, «Otra Oportunidad», per contar la seua increible història; «amics i familiars m’animaren en entendre que la meua força ajudaria a molta gent». Un llibre de NPQ editors que cal llegir per tal de conèixer del que som capaços quan la vida ens fica a prova, que és especialment útil en estos temps en ls que un minúscul virus ens ha canviat la vida a milions de persones.

A Ramón li la va canviar la vida de forma radical baixant un barranc però amb la seua fortaleça mental ha sigut capaç de remuntar-lo una i altra vegada. Tan és així que ha participat en diferents proves com la Transgrancanaria (3 vegades) , la Pujada Vertical Hotel Bali (3 vegades) , la Copa de Marxa Nòrdica FEMECV de la Comunitat Valenciana, i el Circuit Divina Pastora de Valencia entre altres.

Però el que va llevar la vida en 2012 li la tornat després; «la vida m’ha fet dos regals d’incalculable valor: les meues filles Àngela i Ester. No tinc cap dubte que una gran part dels progressos que ha pogut aconseguir sel,s dec a elles. Les xiquetes han generat en mi un elevat grau de motivació, i de superació personal, a l’hora d’enfrontar-me als obstacles que anaven presentant-se fins aconseguir la millor versió de son pare», segons recull la publicació.

Riberaexpress