Carcaixent rebrà mig milió d’euros del Pla Resiste de la Generalitat

0
282
Que concedirà ajudes a empreses i persones treballadores autònomes
Cada empresa podrà rebre fins a 2.000 euros fixos, més 200 euros per cada treballador o treballadora

L’Ajuntament de Carcaixent s’adherirà al Pla Resistir de la Generalitat Valenciana publicat ahir al Diari Oficial (DOGV) segons el qual, a Carcaixent es destinaran 505.354 euros a ajudar als sectors més afectats per les restriccions que provoca la pandèmia de la COVID-19. Esta primera fase del pla, anomenada Parèntesi contempla ajudes dirigides a cobrir les despeses de l’activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i microempreses amb un màxim de 10 persones treballadores.

Amb les ajudes, cada persona autònoma o empresa rebrà una quantitat fixa de fins a 2.000 euros, més una variable de 200 euros per cada treballadora o treballador donat d’alta en la Seguretat Social a 31 de desembre de 2020 . En el decret de la Generalitat s’estableixen el tipus d’empreses que podran accedir, com són els comerços, allotjaments, hotels, restaurants, bars, agències de viatges, operadors turístics i altres activitats recreatives i d’entreteniment entre altres. Les ajudes estan dirigides a cobrir les despeses de l’activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i microempreses amb un màxim de 10 persones al seu càrrec. Estes despeses podran haver-se realitzat des d’abril de 2020.

Per part de l’Ajuntament de Carcaixent, s’ha iniciat ja el tràmit per adherir-se al pla i s’espera poder publicar les bases de forma urgent en les pròximes setmanes. A més, des de l’Espai de Desenvolupament Local, es continuarà informant periòdicament a les persones i empreses interessades dels terminis per a presentar la documentació i que puguen rebre les ajudes prompte.