La JLF d’Alzira baralla celebrar les falles en juliol o setembre

0
513

El regidor de festes i comunicació, Xavi Pérez, i el president de la Junta Local Fallera d’Alzira, Jaume Bohigues,  i  altres membres de l’Executiva, mantingueren anit una reunió telemàtica Extraordinària amb els Presidents de les 35 comissions falleres de la ciutat  per analitzar la situació de la festa i informar, tal i com es va comunicar el passat 15 de gener per part de la mesa de seguiment de falles amb la Conselleria de Salut Pública , que després  de quedar  descartada la celebració de les Falles al mes de març per la situació de la pandèmia, cal  treballar noves propostes  per al segon semestre de 2021.

La festa fallera a Alzira a més de tradició i cultura, és també un motor econòmic que repercuteix en molts sectors de la ciutat, greument afectats en aquests moments per la paràlisi obligada de la festa, i que necessiten la realització de les falles per a poder seguir endavant.

Per aquest motiu, s’han compromès a “treballar amb la condició de tindre-ho tot preparat perquè la festa torne al carrer el més prompte possible”. Hem de pensar diferent, hem de cuidar als nostres fallers i, quan siga possible i les autoritats sanitàries així ho permeten, tornarem a eixir al carrer i celebrar els actes que ens autoritzen”, ha afirmat Jaume Bohigues.

Van informar les dues opcions per tal de poder celebrar les Falles de 2021,  sent les dates propostes: del 16 al 18 de juliol i del  10 al 12 de setembre; dates que seran comunicades a la mesa de seguiment en els propers dies; encara que estem passant per una situació molt complicada i ara no és el moment de decidir quina de les dues dades és la més indicada per a celebrar les falles; decisió que es prendrà per l’assemblea  més endavant.

Jaume Bohigues ha assenyalat que aquesta opció deixa als presidents i FFMM de les comissions falleres una raig d’esperança amb aquesta informació i que «a partir d’ara s’obri un període de reflexió conjunta per a prendre decisions, tal com hem fet fins ara i poder celebrar les falles en 2021«.

D’altra banda, el regidor ha posat l’accent en que des de l’Ajuntament “es facilitarà els permissos necessaris per tal  que els fallers i les falleres, si arriba el moment, puguen gaudir de la festa que tant de temps portem esperant i estarem per a ser part de la solució, les Falles són molt més que una festa, som cultura«, ha asseverat i ha instat a la implicació «activa» en la reactivació de la festa de les Falles i el seu manteniment com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.