Alzira neteja el Fosc i ultima les actuacions per evitar que inunde la ciutat

0
144
En este tram del barranc s’alçaran els murs que retindran la terra arenosa que arrossegue les pluges torrencials

L’Ajuntament d’Alzira neteja estos dies l’últim tram del barranc Fosc i el prepara per a la pròxima construcció d’areners, xicotets murs que retenen la terra arenosa procedents de les transformacions agrícoles pròximes, per tal que no entre en el clavegueram de l’avda Josefina Fernández ni en els barris pròxims durant els episodis de fortes pluges.

D’esta forma sols entraria en el col.lector l’aigua procedent de les escorrenties de les muntanyes dels voltants que canalitzen tant el barranc Fosc com el de l’Estrella.

A hores d’ara els tècnics municipalS i els de l’empresa, Aigües de València, ultimen les actuacions que tenen com a principal objectiu evitar les inundacions de les barriades de l’Alquenència, Venècia i Nova Alzira, que patixen últimament amb freqüència, les barrancades.

Estudi dels cabals

El consistori ha netejat recentment, amb màquines especialitzades, la terra acumulada en el clavegueram pels recents temporals, així com l’entrada al canal de les Basses en la redona de la CV-50 on arriben les aigües pel camí dels Pescadors procedents dels quatre barrancs.

Els tècnics també estudien la quantitat de cabals que acumulen l’Estrella i el Fosc, donat que les aigües de les precipitacions baixen amb «moltíssima força» segons el govern local. Així el que pretenen, també, és desviar el màxim possible les seues escorrenties cap al camí dels Pescadors, per evitar que «col.lapse el clavegueram«.

Estes tasques es complementen amb les que s’han compromés a realitzar les dos empreses que estan transformant una gran quantitat de fancecades a les rodalies dels dos barrancs i que reconeixen haver perdut una bona quantitat de terra durant les dos últimes tempestes. Fins i tot l’empresa Verchita SL està plantant brossa entre els cavallons on creixen els alvocats (aguacates) per tal de crear una capa vegetal que pal.lie els arrossegaments, entre altres actuacions.

L’equip de govern local ha donat prioritat a este projecte al que ja ha destinat més de 80.000 euros per poder enllestir-lo pròximament.

Riberaexpress