L’Hospital d’Alzira es troba «al límit» amb 213 ingressats per Covid d’ells 31 en la UCI

0
446

 

Fa un mes tan sols hi havien 35 pacients de coronavirus ingressats

 

Els sindicats CCOO i UGT han advertit que 13 hospital de la Comunitat Valenciana  patixen «una situació límit», entre ells el de la Ribera que este divendres compta amb 213 pacients de Covid 19 ingressats, d’ells 31 es recuperen en la UCI.

La progressió d’hospitalitzats per coronavirus ha sigut exponencial, al 18 de desembre només hi havien 31 en planta i 4 en la UCI. Este centre hospitalari d’Alzira finalitzà el 2020 amb 78 internats, d’ells 6 en la Unitat de Cures Intensives. Dos setmanes després s’havien duplicat estes dades en registrar 158 pacients Covid, dels que 19 es trobaven en intensius. I durant els últims nou dies l’increment ha sigut més que notable amb 55 ingressats més en planta i 12 més en la UCI.

Pressió hospitalària preocupant

La situació al límit del col.lapse be donada per la duplicació de llits, l’habilitació de places convencionals i de crítics en espais com gimnasos, quiròfans i fins i tot despatxos, segons les centrals sindicals.

La secretària general de la Federació de Sanitat i Sectors Sociosanitaris, FSS CCOO-PV, Rosa Atiénzar ha advertit que «la pressió sobre el sistema sanitari de la Comunitat Valenciana és molt preocupant, donat que a la pressió que suporta l’atenció primària se li suma l’altíssim nivell d’ocupació dels hospitals, tant en les plantes com en les UCI».

Atiénzar afegix que a més «cal sumar-li l’esgotament físic i psíquic del personal que porta quasi un any combatent aquesta pandèmia. Molts estan al límit de les seues forces. Entre les mesures que haurien de prendre’s està reforçar la contractació i avançar en la vacunació».