Alzira patix este matí ratxes de vent de fins 95 km/h

0
419
Esta persiana del carrer Lepanto alçada pel fort vent este matí

A hores d’ara hi ha una línia activa de pluges que va dirigint-se cap al litoral generant ratxes fortes de vent al seu pas.

Recordem que el Centre de Coordinació d’Emergències 112 ha decretat per a hui preemergència taronja per fortes ratxes de vent i preemergència roja d’incendis forestals.

Molt atents amb el ponent perquè hui pegarà dur a tot el nostre territori. De fet, tenim avisos per fortes ratxes de vent a totes les nostres comarques (link inferior) ja que estes oscil·laran entre els 70 i 90 km/h en el litoral, i entre els 90 i 110 km/h per l’interior (fins i tot per damunt dels 110 en punts alts de muntanya). Dia molt complicat des del punt de vista meteorològic i de protecció civil.

A les 10 del matí l’estació meteorològica ubicada a l’Ajuntament d’Alzira ja havia registrat ratxes màximes de 95 km/h. Al voltant de les 9:30 hores ha caigut al carrer Bailén la tapadora d’un dipósit d’aigua sense que haja que lamentar cap dany personal ni material que volava com si fora de cartó.

I la responsable d’este temporal de vent és una nova borrasca anomenada ‘HORTENSE’ que anirà desplaçant-se pel Cantàbric d’oest a est. Entre esta profunda depressió i l’anticicló atlàntic de les Açores canalitzaran un flux molt potent de vent aponentat que a la nostra Comunitat ens deixarà un ambient molt desagradable i desapacible.

Respecte a l’estat del cel, el dia ha començat amb una línia de precipitacions molt activa que afectava a l’interior de la meitat nord de la Comunitat que s’ha desplaçat en direcció cap litoral reactivant-se en forma de tronades localment fortes, amb ratxes molt fortes de vent al seu pas i pedra en molts punts de la comarca de l’Horta i rodalies. La situació anirà millorant progressivament a mesura que avance el matí.

Inforatge / AVAMET