«Alzira està morta»

0
334
La cafeteria-geladeria Dreams a les 8:30h del matí encara no havia rebut cap encàrrec

Esta curta però revetladora frase l’ha pronunciat a les 10 d’este matí la venedora d’una verduleria al carrer Hort dels Frares que té als seus voltants un parell de bars que al estar tancats donaven una imatge inusual en esta zona cèntrica d’Alzira que a eixa hora comptava amb una presència prou més notable de persones.

La mateixa tristi imatge es donava, a eixes hores, per tots els barris de la ciutat, imatge que es repetirà al menys fins el pròxim 4 de febrer, en que a priori, culminen les últimes mesures restrictives anunciades pel president de la Generalitat er fer front a la pandèmia.

Unes poques cafeteries han optat per tindre una finestra oberta o montar un tenderete a la porta per tal de servir cafés i infusions als clients que ho sol.liciten per aplicació o via telefònica.

El sector de l’hostaleria, és sens dubte, el més perjudicat per l’epidèmia de coronavirus. Hui també entra en vigor el tancament a les 18 hores de bona part d’establiments comercials, llevat dels d’alimentació, farmàcies, peluqueries i altres considerats essencials. La venedora d’una tenda de pollastres del carrer Pérez Galdós, feia este lament «si ara hi ha poca gent pels carrers, a partir de les 6 de la vesprada no hi haurà ningú». I és que la seua botiga tanca a les 20:30 hores.