Alarmant situació de la pandèmia a Alzira que arriba a 1.645 casos/100.000 habitants

0
556

Continuen les xifres de rècord a la Ribera

  • La capital comarcal suma hui 732 casos actius, amb 144 en les últimes 72 hores

La reunió setmanal de Salut Pública amb els representants dels diferents municipis de la Ribera ha confirmat la tendència creixent de casos. “Malauradament, una setmana més continuen les xifres de rècord, a la nostra comarca” ha comentat l’alcalde, Diego Gómez.

 

La major part dels municipis  supera els 1.000 casos per cada 100.000 habitants. En els últims 7 dies, en Alzira hem passat de 1190 a 1645 casos per cada 100.000 habitants. En total tenim 732 casos actius, en els últims tres dies  144 positius nous.

 

L’alcalde, Diego Gómez, i la regidora de Sanitat, Gemma Alós, han assistit a la reunió on han explicat que la situació és complicada a la Ribera. “El Departament de Salut ens ha explicat que amb estes dades l’hospital ha hagut d’adaptar-se en els seus protocols i que a hores d’ara estan derivant-se casos no COVID a altres hospitals”, ha explicat la regidora de sanitat Gemma Alós.

 

“Demanem a tota la ciutadania que segueixen rigorosament les mesures decretades per la Generalitat. Els municipis de la comarca passen els 7.000 casos actius. Hem de reduir el contacte social, que és la causa de la major part dels brots, que es quedem en casa i no eixim si no és estrictament necessari. Si no ho fem així difícilment anem a superar esta situació dolenta i complicada” ha explicat Gómez.

 

Pel que fa a les vacunacions ja s’ha començat a subministrar la segona dosi de la vacuna en les residències.

 

Mesures autonòmiques

La Generalitat va anunciar mesures autonòmiques que han entrat en vigor hui i estaran vigents fins al 3 de febrer.

  • Tancament de tota l’hostaleria de la Comunitat Valenciana. Només es permetrà el servei de menjar per a emportar, siga distribuït al local o per repartidors.
  • Tancament del comerç a partir de les 18 h de la vesprada a excepció els establiments d’alimentació, farmàcies i els essencials.
  • Tancament de totes les instal•lacions esportives, excepte les destinades a entrenament i competicions de nivel nacional i internacional.
  • La resta de restriccions en vigor (com el perimetratge autonòmic o el màxim de 6 persones en les reunions) continuen vigents fins al 31 de gener.

 

En l’àmbit local:

 

  • La Biblioteca Municipal modifica l’horari per a préstec de llibres, de dilluns a divendres de 9 a 18 hores ininterrompudament i dissabte de 10 a 13,30
  • Tancament de parcs, jardins i zones de joc infantils de la nostra ciutat.
  • Suspensió activitats culturals, d’oci espectacles i joventut programades.
  • L’activitat acadèmica (escoles, instituts i EPA), continua amb normalitat.
  • Recordem que els paratges municipals de la Murta i la Casella continúen oberts al públic amb cita prèvia i control d’aforament.