Alzira instal.larà areners en el barranc Fosc per evitar que la terra entre en el clavegueram

0
311
L’arena procedents de parcel.les pròximes tornà a entrar en els col.lectors durant les últimes pluges

Els tècnics municipals ultimen les actuacions que estan dissenyant en l’últim tram del barranc Fosc per tal de pal.liar en lo possible les inundacions dels barris de l’Alquenència, Venècia i Nova Alzira en episodis de fortes pluges cada vegada més freqüents a la nostra comarca.

Pel moment ja han decidit instal.lar una areners (xicotets murs) entre el creuament amb el camí dels Pescadors i la desembocadura del barranc amb el clavegueram de l’avinguda Josefina Fernández. I al mateix temps desestimar les comportes que havia proposat, incialment, Aigües de València.

Amb els areners es pretén «retindre la terra, per evitar que entre el col.lector, permitint sols que passe l’aigua de les escorrenties«, al temps que es rebaixarà este tram «entre 80 i 90 centímetres, segons ha manifestat a Riberaexpress el regidor de Serveis Urbans Fernando Pascual.

Els tècnics estan culminant els estudis sobre els nivells que acumula l’aigua en el punt més conflictiu on confluixen el barranc Estrella i el Fosc, que linda, tot just, amb la factoria d’Ice Cream Factory.

Inversió preparada

El govern local ja té preparada la inversió, al voltant dels 80.000 euros, i sols es troba «a expenses de la redacció del projecte que consensuaran els tècnics municipals i d’Aigües de València, per tal d’executar-lo de forma immediata» afegix Pascual.

En les precipitacions dels passats dies 7,8 i 9 que descarregaren a la Casella 187l/m2, l’ajuntament activà el servici de vigilància en el barranc Fosc «en omplir-se més de la meitat del clavegueram».

Prioritat i preocupació

L’alcalde Diego Gómez i tot l’equip de govern li han donat tota la prioritat a esta iniciativa; «estem preocupats per resoldre prompte esta problemàtica que afecta a tres importants barriades d’Alzira» assegura el responsable de Serveis Urbans.

Les autoritats locals, a més s’han reunit amb les dos empreses que estan fent transformacions en les finques agrícoles ubicades a les rodalies dels dos barrancs per tal que enllestisquen els treballs adients que eviten l’arrossegament de la terra cap a la ciutat durant els episodis de pluges.

Les terres arenoses obstruixen la circulació de les aigües pluvials pel clavegueram que, segons Pascual «té una gran capacitat i forma com una tela d’aranya que es comunica entre sí permitint desaiguar amb molta rapidesa només para de ploure».

Riberaexpress