Ximo Puig anuncia més de 900 llits nous i un pla amb ajudes econòmiques

0
118

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat hui que set de cada deu llits dels hospitals valencians estan ocupades i anuncia que, si és necessari, el Consell prendrà en els pròxims dies mesures més restrictives per a evitar l’avanç de la pandèmia.

Puig assegura que fins ara s’han adoptat «mesures molt dures», que en la pràctica suposen un semiconfinament, però evitant paralitzar tota l’activitat econòmica i social valenciana. Així i tot, reconeix que no hi ha disjuntiva entre salut i economia però avança que qualsevol mesura que es prenga tindrà un cost econòmic i un mal social, físic i psicològic en la ciutadania.

El president del Consell agraeix a tots els partits polítics que han fet aportacions a la causa comuna, que és la superació de la pandèmia i la recuperació econòmica, però insisteix que qualsevol mesura nova s’haurà de ponderar des del màxim rigor. Encara així, demana a la ciutadania evitar qualsevol contacte social innecessari i evitar els espais molt concorreguts.

Habilitats més de 900 llits nous

Sobre la pressió hospitalària, el cap del Consell explica que malgrat la situació d’estrés ja s’han habilitat més de 900 llits nous als hospitals de campanya i en els espais addicionals dels hospitals, que es podrien ampliar molt més. Per això, afirma que encara que vénen dies molt durs, l’atenció sanitària està garantida.

Pla de xoc amb ajudes econòmiques

Puig ha avançat a més que aquest dilluns es presentarà un important pla de xoc amb ajudes econòmiques destinades als sectors més perjudicats per les restriccions vigents amb l’objectiu, sobretot, d’ajudar al fet que les empreses i autonómos puguen resistir.