Actuacions de l’empresa Verchita SL per evitar els arrossegaments de terra cap els barris d’Alzira

0
212
El barranc de l’Estrella tornà a rebre terra com es pot comprovar en esta imatge posterior a les últimes pluges

L’empresa Verchita SL que ha transformat, recentment, la finca de l’Hort de les Aigües Potables plantant al voltant de 140 fanecades d’alvocats (aguacates), està fent els treballs necessaris per tal d’evitar que els episodis de fortes pluges, com els ocorreguts l’any passat arrosseguen la terra que acabà en els barris de l’Alquenència, Venècia i Nova Alzira mitjançant els barrancs de l’Estrella i del Fosc.

«Hem reforçat els camins amb graveta i fet una escollera amb pedres» explica a Riberaexpress la seua gerent Belén Vercher. A més esta firma agrícola de Gandia ha procedit a netejar un canal que baixava des de la muntanya per la seua finca «i que estava taponat per brosses, fulles i branques».

Cavallons contra pendent i capa vegetal

A més han reforçat el mur existent, mentre feren «en contra de la pendent per tal de minimitzar-la» els cavallonn on estan plantats els alvocats. La jove enginyera agrícola reconeix que «quan plou tota l’aigua cau en la nostra finca procedent de la muntanya al no haver cap clavegueram». Altra mesura per evitar els arrossegaments, ha sigut la de «plantar brossa entre cavallons per tal de retindre les aigües«.

Totes estes actuacions han comptat «amb el vist i plau dels tècnics municipals», assegura l’empresària de la Safor.

Arran les dos inundacions amb aigua i terra l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, la regidora de Projectes Urbanístics, Sara Garés i els tècnics municipals es reuniren per tal de trobar una solució a esta problemàtica sorgida a conseqüència de les transformacions realitzades per Verchita SL i per un altra empresa de l’Alqueria de la Comptessa en l’anomenada finca de Pujol, que es troba davall de la primera i molt pròxima al camí dels Pescadors.

De fet l’últim tram dels dos barrancs tornà a rebre terra arenosa en les pluges de la pasada setmana, encara que no arribà a afectar a les barriades més pròximes al repartir-se les precipitacions de la borrasca Filomena en tres dies.