Lleuger descens dels contagis a Carcaixent

0
271
Però les autoritats locals avisen que la incidència al municipi continua sent preocupant

En la reunió del Departament de Salut setmanal celebrada este matí i a la que ha assistit la regidora de Salut, Teresa Oliver, s’han actualitzat les dades de la comarca en la que s’observa una lleugera baixada de la incidència a Carcaixent tot i que les xifres continuen sent preocupants. Concretament a Carcaixent a data de 13 de gener hi han 288 casos actius (front els 305 del dilluns), que situen la incidència en 1.427 casos per 100.000 habitants.

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Carcaixent va acordar el passat dimarts, en l’àmbit de les seues competències i vista l’evolució de la situació al municipi, ampliar la vigència de les mesures extraordinàries decretades el passat 31 de desembre fins el 31 de gener de 2021. Així, a més de la suspensió de totes les activitats culturals i festives o el tancament d’espais municipals o parcs, s’afig el tancament del Centre d’Integral de Majors i el Centre de Dia Mare de Déu de la Salut.

En este sentit, convé recordar que la Generalitat Valenciana ha decretat fins al 31 de gener mesures extraordinàries per a frenar el nombre de contagis que comprenen limitació de la circulació en horari nocturn, tancament de l’hostaleria a les 17 hores i la limitació a persones per taula o la reducció de l’aforament dels comerços al 30%.

Preocupació

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, s’ha mostrat preocupat per la tendència que està seguint l’evolució de la pandèmia a Carcaixent i a la comarca «és evident que estem assistint a les conseqüències dels contactes socials que hem pogut tenir durant les passades festes, per això és més important que mai actuar amb responsabilitat i limitar els nostres contactes als mínims imprescindibles, seguir les restriccions vigents però sobretot tindre molt clar que de les nostres actuacions individuals depèn la salut col·lectiva».