El virus continua descontrolat a Alzira que ja frega els 1200 casos per 100.000 ha

0
440

El Departament de Salut ha convocat hui la reunió setmanal de cada dijous per tal d’actualitzar les dades dels diferents municipis de la comarca. Com ja es va avançar el passat dilluns en general les xifres mostren una  pujada de casos en tots els municipis que, en general, superen els 1000 casos per cada 100.000 habitants. En els últims 7 dies, en Alzira hem passat de 816 a 1190 casos per cada 100.000 habitants. En total tenim 544 casos actius, en els últims tres dies 131 positius nous.

Transmissió comunitària no contnrolada i sostinguda

L’alcalde, Diego Gómez, i la regidora de Sanitat, Gemma Alós, han assistit a la reunió on han explicat que la situació és complicada a la Ribera. “Les dades que estem rebent es corresponen als contagis de les festes, a excepció de Reis. Ara mateix, segons la Conselleria de Sanitat la transmissió és comunitària, no controlada i sostinguda i podria desbordar la capacitat de resposta del nostre sistema sanitari”, ha explicat la regidora de sanitat Gemma Alós.

Confinament parcial per reduir la incidència

“Demanem a tota la ciutadania que extremen les precaucions i que porten a terme un seguiment rigorós de les mesures locals i de les que va anunciar la Generalitat el passat 5 de gener. Cal que es quedem en casa i no eixim si no és estrictament necessari” ha explicat Gómez. A més l’alcalde ha insistit en l’opció del confinament parcial per a reduir la incidència i anar més enllà de l’autoconfinament.

 

Els representants del diferents municipis han traslladat la necessitat de mantindre una reunió amb la Consellera de Sanitat, Ana Barceló, per tal d’estudiar mesures per a reduir la pressió hospitalària.

 

Cal recordar que el dilluns, després de conèixer un avanç de les dades