Alzira anima a la lectura als seus escolars amb obres guardonades en els Premis Literaris

0
345

L’Ajuntament d’Alzira amplia la campanya d’animació lectora als centres educatius  de la ciutat

L’Ajuntament d’Alzira mitjançant la Regidoria de Cultura, continua amb la campanya d’animació lectora que va encetar el passat mes de novembre, amb la donació de llibres a tots els centres educatius de la ciutat. Es tracta d’exemplars de les obres guardonades en diverses modalitats dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2019.

A més, en esta ocasió també s’ha inclòs un USB que conté la versió en valencià i en castellà del vídeo promocional Alzira: una ciutat de futur, editat per l’Ajuntament i diversos exemplars del quadernet de l’Editorial Reclam, Què és això de l’emergència climàtica? de Roger Pons i Pedro Domínguez.

“Amb esta campanya realitzada des del SERVAL (Servei Alzireny de Promoció i Ús del Valencià) volem fomentar la lectura d’obres escrites en la nostra llengua i també el respecte i cura del medi ambient. A més, afig, donem suport als nostres escriptors i escriptores que, com el professor Bernat Montagut, escriuen en castellà. Esperem que tots els membres de la comunitat educativa coneguen i valoren l’aposta que fa l’Ajuntament d’Alzira per dotar els centres de materials didàctics i publicacions que estan vinculats a la nostra ciutat” ha explicat Alfred Aranda, regidor de Cultura.

Els llibres, adequats a cada nivell educatiu, es distribuiran als centres de primària, al centre d’educació especial Carmen Picó i a l’associació La Nostra Veu el llibre El misteri de la Serra Perduda de Francesc Gisbert. Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre (2019). Edicions Bromera i el llibre-disc Desfem de Dani Miquel (2019) publicat pel Consorci Ribera i Valldigna.

D’altra banda els centres de secundària, batxillerat i CFPA Enric Valor rebran el llibre Coppelius, el creador d’autòmats de Rosa Maria Colom. Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil (2019). Edicions Bromera i la novel·la Ossa Arida. El papa del mar de Bernat Montagut Piera (2020). Editorial Reclam.

El tercer lliurament de llibres, que forma part d’esta campanya d’animació lectora, tindrà lloc a partir d’abril i està destinat, principalment, als centres de batxillerat i de persones adultes.

Esta campanya compta amb la col·laboració de la Regidoria d’Educació i Infància, la Regidoria de Turisme i la Coordinadora de centres en valencià de la Ribera.