Preocupant situació a Carcaixent que supera els 1.500 casos/100.000 habitants

0
547
Les dades sobre contagis per Covid-19 han augmentat considerablement en els últims dies a Carcaixent. Salut Pública informa que entre el 5 i el 11 de gener s’han diagnosticat 186 nous positius en Carcaixent, de manera que la taxa d’incidència el dia 11 de gener se situa en 1.512 casos per 100.000 habitants. En els últims cinc dies esta incidència s’ha incrementat en 535 casos, després que Riberaexpress avançara el passat dia 7 que el municipi carcaixentí comptava amb una incidència acumulada de 976,75 casos/100.000 ha.
Són bàsicament contagis d’origen social que s’han disparat, com era previsible, com a conseqüència de les reunions familiars o d’amistats en estes festes de Cap d’Any. Tot apunta a que els contagis seguiran augmentant en els pròxims dies, fins que passe l’efecte de les festes, i esperem que a continuació hi haja un fre en el seu creixement.
És important que la ciutadania siga conscient de la preocupant situació que estem vivint, i de la necessitat de mantenir un comportament responsable, amb compliment estricte de les normes i recomanacions emeses des de les diferents administracions en l’àmbit de les respectives competències.
En este sentit, recordar que la GVA ha decretat fins al 31 de gener mesures extraordinàries per a frenar el nombre de contagis que comprenen limitació de la circulació en horari nocturn, tancament de l’hostaleria a les 17 hores i la limitació a persones per taula o la reducció de l’aforament dels comerços al 30%.
La Junta de Govern de l’Ajuntament de Carcaixent ha acordat en el dia de hui, en l’àmbit de les seues competències i vista la situació actual del municipi, ampliar la vigència de les mesures extraordinàries decretades el passat 31 de desembre fins el 31 de gener de 2021, de manera que a més de la suspensió de totes les activitats culturals i festives o el tancament d’espais municipals o parcs, s’afig el tancament del Centre d’Integral de Majors i el Centre de Dia Mare de Déu de la Salut.
Recordem que la informació referent a les mesures en vigor i a les xifres de contagis s’han de consultar en les fonts oficials. La millor eina per a la prevenció és la responsabilitat individual i col·lectiva, entre la que es troba el bon us de la informació per evitar crear alarma i confusió entre els nostres veïns i veïnes. Per damunt de tot, recordem que el més important és el compliment de les directrius sanitàries i no baixar la guàrdia.