Les pluges de Filomena «beneficien» al camp riberenc

0
132

La borrasca Filomena, que tans maldecaps ha causat en bona part de la península, ha sigut, en canvi, prou beneficiosa per al camp d’Alzira i la Ribera, «ha plogut amb coneiximent, les precipitacions han sigut molt positives» segons ha manifestat el president de la Cooperativa Hortofrutícola -ALZICOOP- Paco Clari. Mentre la rosà blanca de la pasada matinada «no ha afectat als cítrics de segona temporada», assegura el dirigent cooperativista, en no arribar als 2º davall zero en quasi cap lloc de la comarca.

En el cas del terme d’Alzira s’han registrat 187 l/m2 a la Casella, al voltant de 150 a la Murta, més de 131 l/m2 en la partida de Mulata i 112 l/m2 en la zona de l’Alquenència, quantitats repartides entre els tres dies de tempesta.

Pluja ben caiguda i rebuda

L’aigua ha estat «molt ben rebuda» pels agricultors donat que el ponent que va bufar en abundància en desembre havia secat els camps després les pluges caigudes en novembre. Amb la terra humida els arbres soporten millor el fred i per tant «hi ha menys risc de patir una gelada en este hivern», segons explica Clari a Riberaexpress.

Tot i els -2,7º registrats a la partida de Mulata, els tècnics d’Alzicoop no tenen cap constància que haja afectat a les taronges de segona temporada com les Lane Lates i la València. Esta última varietat, en canvi, s’ha vist especialment beneficiada per la borrasca Filomena donat que «incrementarà el seu calibre», en no collir-se abans del mes d’abril.

Estalvi d’aigua i de diners

Esta inesperada saó hivernal «estalviarà aigua i diners» als productors de cítrics, donat que s’ha parat el reg per goteig iniciat fa, tot just, un setmana. També ha sigut ajornat el reg de manteniment que es feia a les partides que reguen de la Sèquia Reial del Xúquer. L’efecte de les precipitacions sembla que s’allargarà «fins a les dos o tres pròximes setmanes. Així que els agricultors riberencs estan agraïts a Filomena; «ha sigut un aigua molt ben ploguda i la terra se l’ha tragat tota» remata satisfet el màxim dirigent de la cooperativa hortofrutícola alzirenya, Paco Clari.

Riberaexpress