Alzira patix la major incidència de Covid 19 des de l’inici de la pandèmia

0
363
En les últimes setmanes hem assistit a la proliferació de casos de COVID 19 en la comarca de la Ribera. Les dades aportades per Salut Pública indiquen que a 10 de gener, hem passat de 816 a 1.166 casos per cada 100.000 habitants.
Només en els últims tres dies hi ha 128 nous positius. Tenim 533 casos actius a Alzira, la major xifra des de l’inici de la pandèmia. La nostra àrea de salut comprén 29 municipis, dels quals vora el 70% es troba per damunt de 1.000 casos per cada 100.000 habitants, la transmissió és comunitària, no controlada i sostinguda i podria excedir la capacitat de resposta del nostre sistema sanitari. L’Ajuntament d’Alzira, seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, ha adoptat una sèrie de mesures, que estaran vigents fins el 31 de gener.
Tancar al públic les dependències municipals. Només es podrà acudir amb cita prèvia.
Tancar les instal•lacions esportives municipals. Només es permet l’activitat federada.
L’activitat acadèmica (escoles, instituts i EPA), continua amb normalitat.
Suspendre temporalment activitats culturals, d’oci espectacles i joventut programades.
La biblioteca municipal només donarà servei de préstec de llibres.
L’Ajuntament intensificarà el control policial per assegurar el compliment d’estes mesures, vigents fins al 31 de gener. No respectar les mesures pot comportar sanció econòmica.
ALTRES MESURES
Aïllament perimetral de la Comunitat Valenciana fins el 31 de gener. Només s’autoritzen desplaçaments degudament justificats.
Restricció de la mobilitat nocturna entre les de 22 h i 06 h.
Limitació a 6 persones en reunions socials i familiars.
En bars i restaurants, taules limitades a 4 persones. Tancament a les 17 h.
Aforament en comerços limitat al 30%, en el cas de serveis essencials, limitació al 50%.
Prohibit fumar en terrasses de locals d’hostaleria.
Mascareta obligatòria i distància social.
Llavar-se les mans amb freqüència preferentment amb aigua i sabó o solució hidroalcohòlica.
Ventilar les estances i desinfectar les superfícies.
Aïllament preventiu en cas que sigues contacte estret d’un positiu, o si estàs esperant que et facen la PCR o encara no t’han donat el resultat. Davant d’un cas sospitós de Covid-19 mantindre la calma i seguir les indicacions del teu Centre de Salut. Per a qualsevol dubte telefona al 900 300 555.
Demane a la ciutadania que actue amb precaució i responsabilitat seguint les mesures indicades. Cal que es quedem en casa i no eixim si no és estrictament necessari. És fonamental la col•laboració de tots i totes, perquè només junts podrem aconseguir-ho.
Diego Gómez / Alcalde d’Alzira