Nou equip de Radiologia Digital per al Centre de Salut de Sueca

0
238

Més de 8.000 pacients es beneficiaran a l’any del nou equip de Radiologia Digital del Centre de Salut Integrat de Sueca

 

  • El Departament de Salut de la Ribera ha invertit més de 249.000 euros en l’adquisició d’este equip

 

  • Este equipament redueix entre un 20% i un 30% la dosi de radiació que el pacient rep durant la realització de la prova, sense perdre qualitat diagnòstica

 

 

Més de 8.000 pacients es beneficiaran cada any del nou equip de Radiologia Digital que s’ha incorporat al Centre de Salut Integrat (CSI) de Sueca. Es tracta d’un dels sistemes robotitzats de Raigs X més avançat i precís del mercat.

 

El Departament de Salut de la Ribera ha invertit més de 249.000 euros en l’adquisició d’este equip, que millora la qualitat de les imatges radiològiques, escurça els temps d’estudi i augmenta la seguretat del pacient.

 

En este sentit, segons la cap del Servei de Radiologia de l’Hospital Universitari de la Ribera, Dra. Eva Llopis, “este nou equipament beneficiarà tant a pacients com a professionals. D’una banda, té robotitzats tots els seus moviments, la qual cosa facilita al personal sanitari el seu maneig mitjançant control remot en moure’s de forma totalment automàtica; per un altre, redueix entre un 20% i un 30% la dosi de radiació que el pacient rep durant la prova, aspecte este especialment important en pacients pediàtrics”.

 

Telemetria automàtica

 

Este equip està dissenyat per a valorar qualsevol patologia múscul-esquelètica i aquelles patologies que afecten el tòrax (processos respiratoris, pneumònies, etc.) i a l’abdomen.

 

A més, l’equip disposa d’un sistema informàtic de telemetria automàtica, que crea una sola imatge a partir de diferents regions anatòmiques, perquè el professional tinga un estudi complet de la columna o dels membres inferiors. La reducció de la dosi de radiació que permet este equip és molt important en estos casos, ja que, en general, este tipus de patologies afecta especialment a la població jove.

 

En paraules de la Dra. Llopis, “un altre dels importants avantatges amb què compta esta tecnologia digital és la seua qualitat d’imatge, ja que disposa d’una resolució de prop de 3.000 píxels, amb fons negres més homogenis i realç automàtic de xicotets detalls, la qual cosa ens facilita la detecció de patologies”.

 

Així mateix, l’equip incorpora una càmera de visió d’alta resolució, que permet detectar si el pacient es mou durant la prova per a rectificar la presa d’imatges i evitar repeticions.

 

Junt amb això, la taula d’estudi està preparada per a realitzar proves a pacients obesos, ja que pot suportar fins a 300 kg de pes. A més, l’equip descendeix fins a una altura mínima de 52 centímetres per a garantir la comoditat i confort dels pacients amb mobilitat reduïda, ja que facilita el trànsit del llit o de la cadira de rodes a la taula radiològica.

 

Esta adquisició s’uneix a l’equip de Radiologia Digital que el 2019 es va incorporar al CSI Alzira II, i s’emmarca dins de la política de Departament de Salut de la Ribera de reforçar el paper assistencial i fer més resolutius els centres d’Atenció Primària de la comarca.