L’Ajuntament d’Alzira assenyala que les finestres de les aules «no han d’estar obertes tot el dia»

0
179
Estem passant per un temporal de fred i cal tindre molt present el protocol sobre ventilació a les aules que teniu disponible en l’espai aulasegura.es de la Conselleria d’Educació des del passat 23 de novembre. Compartim esta publicació de la Generalitat.
En aquest protocol s’assenyala que la ventilació natural és la mesura més eficaç i la que s’està adoptant de forma generalitzada a Europa, on les finestres de les aules s’han d’obrir per ventilar cada 25/30 minuts durant uns 3/5 minuts i que no és necessari tindre les finestres obertes tot el dia. A més, cal realitzar ventilació creuada aprofitant intervals de temps com els canvis de classe o pauses de descans.
Servei essencial
Així mateix, els sistemes de calefacció dels centres educatius poden estar en marxa tot el temps que siga necessari, en cap protocol de seguretat a les aules es recomana el contrari. Per això les calefaccions dels nostres centres es posaran en marxa  í (7 ) abans del començament de les classes.
Els centres educatius han sigut i són els espais segurs davant el virus i a més a més combaten un altre: el de la desigualtat. Les escoles són un servei essencial per a les nostres famílies i per això hem decidit garantir la seua continuïtat. De nou, reiterem l’agraïment a la comunitat educativa d’Alzira per l’aplicació de les pautes i mesures de seguretat que estan permetent l’educació presencial.