Els alumnes dels principals municipis de la Ribera llevat d’Algemesí van dilluns al cole

0
333

 

A més d’Algemesí, a la Ribera sols han suspés les classes, Almussafes i Benifaió 

Els estudiants d’Alzira, Carcaixent, Cullera i Sueca tornaran demà dilluns als seus respectius centres educatius tot i l’anunci de baixes temperatures a la comarca. De les principals poblacions sols l’Ajuntament Algemesí ha decidit que dilluns i dimarts no siga lectiu i de la resta tan sols Almussafes i Benifaió.

Alginet, l’Alcúdia i Alberic també obriran les aules donat que «davant qüestions sanitàries les decissions corresponen a la conselleria d’Educació».

L’alcalde d’Alberic, Toño Carratalá i d’altres localitats han donat indicacions perquè les calefaccions dels col.legis públics estiguen «enceses durant este diumenge, així demà al matí es trobaran a ple rendiment», recomanació que també ha fet al col.legi La Milagrosa i a l’IES Consuelo Aranda. També ho ha fet l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, que ha ordenat  avançar a esta matinada l’encesa de la calefacció de tots els centres escolars públics «perquè demà, quan torne l’alumnat, les aules estiguen correctament aclimatades».

La Conselleria d’Educació ha recordat als centres que el protocol de ventilació en dies de meteorologia adversa «és ventilar les aules de 3 a 5 minuts cada mitja hora i als descans».
Flexibilitzar les mesures
L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, considera que «es poden flexibilitzar les mesures Covid a les aules i ventilar-les sols un parell de vegades, de tota manera és una decissió de l’equip docent de cada centre».
El PP d’Alzira responsabilitzà a l’alcalde de la tornada al cole, i es preguntà si a l’equip de govern «l’ha pillat de vacances», quan «molts ajuntaments han decidit suspendre les classes fins que passe el temporal de fred». Gómez ha replicat que «les manifestacions del regidor del PP, Bernat Ríos, suposen una manca de respecte a la ciutadania alzirenya» i que a més «jo no he tingut vacances en Nadal, tal vegada ell si».