Alzira i Carcaixent superen els 100 l/m2 i La Barraca i la Casella els 180

0
282

La borrasca Filomena ha descarregat durant els tres dies que ha durat l’episodi de pluges, un total de 187 l/m2 a la Casella, 180,6 a La Barraca d’Aigües Vives, 131,5 a la Muntanyeta de Carcaixent i a la partida Mulata-Alzicoop d’Alzira, mentre s’han registrat un total de 112,5 a la zona de l’Alquenència d’Alzira.

S’han apropat al centenar en Riola, Albalat i el Mareny Blau, amb més de 95 l/m2, també en la Muntanyeta dels Sants de Sueca (92,5 l/m2), a l’estació de l’Ajuntament d’Alzira (91 l/m2), a Cullera (90), a l’estació de l’institut Luis Suñer d’Alzira (84), i a Massalavés i Guadassuar (83).

Per davall dels 80 l/m2 es troben,  Alginet i Benifaió, amb 71 l/m2, Carlet amb 66,5, Algemesí i Càrcer amb més de 65 l/m2, i Castelló i la partida La Carriona amb 60 l/m2.

Menys de 60 l/m2 s’han contabilitzat, segons AVAMET, a Alberic amb 56 l/m2 i al’Ajuntament de l’Alcúdia amb 51,5 l/m2.

Previsió per a hui diumenge

Les precipitacions aniran a menys i pel matí afectaran al nord de la província de València però sobretot a la de Castelló, on seran en forma de neu només per damunt dels 700-800m (puntualment entre 300 i 400m). Per la meitat sud tindrem intervals de núvols que, de vesprada, podran deixar algun ruixat dèbil i puntual. Res destacable. La millora serà més notable de mitja vesprada en avant.

Les temperatures màximes pujaran entre 2° i 3°C per les comarques centrals, mentre que les mínimes esta pròxima nit baixaran un poc més per la província d’Alacant, i seguiran igual en la resta del territori. El vent entrarà de mestral fluix a l’interior nord de Castelló, i a la resta de la Comunitat entrarà més anortat amb ratxes moderades en el litoral.

Gelades

Atents perquè després de la tempesta arriba la calma, i l’anticicló començarà a prendre posició damunt de la Península Ibèrica, i açò comportarà un nou problema: les gelades seran significatives a gran part del nostre territori (entre moderades i fortes per l’interior, i dèbils pel litoral). La raó és molt senzilla, amb esta estabilitat el cel quedarà ras i el vent encalmat. Com la massa d’aire fred d’origen polar encara estarà damunt nostre demà dilluns i dimarts, les mínimes es desplomaran a tot el nostre territori i durant el dia el mercuri tampoc s’animarà molt. Seran els dos dies més gelats de la setmana pròxima.

Pel que fa al vent, llevat del mestral que es mostrarà moderat al nord de Castelló (més fort al final del dia), a la resta del territori el vent serà més fluix i encalmat a tot el territori.