L’Alberg de Campanya d’Alzira acull a un jove que caminava descalç i amb síntomes d’hipotèrmia

0
383

L’Alberg de Campanya instal·lat en el Pavelló «Pérez Puig» d’Alzira, cedit per l’Ajuntament d’Alzira, refugia a persones sense llar del temporal que assota la Comunitat aquests dies.

Un dels transeünts que van pernoctar, va ser traslladat a l’Alberg, amb símptomes d’hipotèrmia, en ambulància pels sanitaris i la Policia Local, després que els agents  el trobaren deambulant descalç pel carrer.

Es tracta d’un jove que reconeixia este matí trobar-se «molt bé, millor que en el carrer», segons els voluntaris de Creu Roja, després de pendre «llet amb Nesquik i bolleria».

Els Serveis Socials d’Alzira s’han fet càrrec d’este jove sense llar, que podria tornar esta vesprada, de nou a l’alberg, igual que l’altre vianant de mitjana edat que arribà al poliesportiu Pérez Puig pel seu propi peu.

Voluntaris de l’Equip d’Emergències de Creu Roja Alzira, es responsabilitzen de les guàrdies en l’Alberg des de les 19.00 a les 09.00 de l’endemà, ateses les persones transeünts que busquen refugi aquests dies. Se’ls entrega un kit d’higiene, mantes i una beguda calenta. A més se’ls assigna un llit per a pernoctar, durant la vesprada-nit, mentre estiga habilitat l’Alberg de Campanya. En ell s’han posat totes les mesures necessàries per a poder garantir també que es compleix amb la normativa Covid19 (material de protecció, distància entre llits, etc).

Aquest operatiu de Creu Roja Espanyola, que s’ha posat en marxa coordinat amb Serveis Socials de l’Ajuntament d’Alzira, els Cossos de Seguretat i Bombers, garanteix minimitzar el risc de persones sense llar davant la pluja i el fred d’aquests dies.