ALZICOOP recomana evitar acumulacions de fulles en els camps de caquis

0
106

Els tècnics de la Cooperativa Frutícola d’Alzira -ALZICOOP- insistixen als productors de caqui la importància d’evitar acumulacions d’elements d’infecció del fong de la taca foliar, foncs que es troben en les fulles que actualment s’acumulen en les parcel.les que cultiven esta fruta.

Així preguen a tots els socis i clients, que per a realitzar qualsevol gestió administrativa, abans d’acudir a les oficines criden al telèfon 96.240.41.36 per a poder atendre’ls adequadament.
Recorden que cada vegada el cep existent d’aquest fong resulta més resistent als tractaments fungicides per al seu control, per això la millor solució per a aquest problema és la prevenció d’infecció.
De la mateixa forma informen que, a causa de la política de seguretat alimentària, es produeix l’eliminació de pesticides dels productes de consum com a fruites i hortalisses. Aquest pròxim any segurament serà l’últim en el qual es puga utilitzar el mancoceb, per tant les armes per al control químic es redueixen, havent de començar a canviar la
mentalitat quant a control de plagues i malalties per tècniques de prevenció o control biològic.
Així doncs, l’eliminació de la fulla del caqui existent en el sòl és la principal basa per a un control més sostenible d’aquest fong que «ens afectarà de forma molt agressiva si no fem les coses bé, tenint en compte que comptem amb l’experiència patida aquesta
campanya passada» advertixen estos tècnics agrícoles d’ALZICOOP.