Àngels López: «Estem en xifres molt alarmants, els contagis es multipliquen per dies a la Ribera»

0
251

El més greu de la pandèmia està per vindre

Cal fer moltes més proves PCR per detectar els asimtomàtics

Si l’Hospital es col.lapsahi haurà dolor, patiment i moltes morts

La sanitària d’Alzira i delegada de CCOO, Àngels López, avisa que «el més greu de la pandèmia està per vindre, la situació és molt complicada donat que ja estem en xifres molt alarmants i a més els contagis es multipliquen per dies», segons ha manifestat durant una entrevista al nostre company de Grup Televisió, Miguel Ángel Martinez.

López considera que cal fer «més proves PCR per evitar la propagació del virus, detectant als nombrosos asimtomàtics que estan contagiant a la resta de la població».

La sindicalista resalta l’important paper de l’Atenció Primària en esta pandèmia donat que «servix de filtre per evitar que la major part de la gent vaja a l’hospital».

Al centre hospitalari de la Ribera «hi han ara més de 80 ingressats en tres plantes, a més de 13 pacients de Covid 19 en la UCI, xifres molt pròximes a les de març».

Situació dramàtica

La sanitària, que treballa en el Centre de Salut Alzira I, avisa que la situació «és ja dramàtica i molt preocupant» i que si l’hospital es col.lapsa «hi haurà dolor, morts i molt de patiment».

Lamenta que les autoritats sanitàries no hagen aprofitat les vacances de Nadal «per fer una miniconfinament i per contra no van pendre les mesures dràstiques pertinents».

Vacunació amb el mateix personal

I avisa del que considera «falses espectatives de la vacunació», donat que «passaran mesos abans que hi haja el 70% de la població vacunada».

Per a Àngels López la vacunació al Departament de Salut de la Ribera «suposa tot un repte», tenint en compte que en Atenció Primària «som el mateix personal sanitari». Així a les residències sanitàries de la comarca estan vacunant estos dies «personal sanitari que va ser contractat per fer les proves PCR i per rastrejar els possibles casos, alguns dels professionals estan doblant el seu horari», explica la sanitària sindicalista alzirenya.