Les primeres vacunes arribaren la vespra de Reis a dos residències d’Alzira

0
233

Els usuaris de les residències de persones majors, Llar Teresa Jornet i Guerriller Romeu, han sigut els primers d’Alzira en ser vacunats, coincidint, pràcticament, amb l’arribada dels Reis Mags ahir a la capital de la Ribera. Ara resten per vacunar-se els residents de la residència Solimar i de la Carmen Picó, esta última va patir un brot que afectà a diversos residents i treballadors.

El Departament de Salut de la Ribera va desplaçar a estes residències al personal sanitari contractat, fa uns mesos, per ajudar en les proves PCR i en el seguiment dels possibles afectats per Covid 19.

Els professionals fixes dels distints centres de salut de la comarca seran vacunats a partir de la pròxima setmana.

Segons la consellera de Sanitat, Ana Barceló «a principis de la setmana pròxima finalitzarà l’administració en residències de la primera dosi de vacuna contra la COVID-19″.
– La segona dosi se subministrarà a partir del 21 de gener en aquests centres, tal com preveu el programa de vacunació
– La vacunació s’ampliarà a partir de la setmana vinent a Atenció Primària

Es compleix així amb el pla de treball dissenyat des de Sanitat perquè les persones que resideixen o treballen en centres de majors i en residències per a persones amb diversitat funcional hagen rebut la primera dosi en la primera quinzena de gener, segons ha confirmat la consellera, Ana Barceló.

La vacuna Moderna

A més, la vacunació s’ampliarà a partir de la setmana vinent a Atenció Primària, on es distribuiran dosi per a vacunar als i les professionals sanitaris. El personal sanitari integra el segon grup de vacunació enfront de la COVID-19, i anirà rebent la vacuna d’acord amb la disponibilitat de dosi. «Quan s’autoritze la vacuna de Moderna i s’inicie la seua distribució, es començarà a vacunar a personal sanitari d’hospitals», ha afegit Barceló.

Fins llavors, Pfizer té el compromís d’entregar al voltant de 30.000 dosi setmanalment. Per províncies, aquesta és la distribució: Alacant, 10.000 dosi; Castelló, 5.000 i València, 16.000. Complint aqueix compromís, aquesta setmana s’han rebut 30.000 noves dosis.

La Comunitat Valenciana va començar el diumenge 27 de desembre la vacunació enfront del coronavirus, amb 775 dosi de la vacuna de Pfizer en set residències de majors. Des de llavors, el programa s’està desenvolupant amb normalitat.