Dos partides d’Alzira i l’Alcúdia superen hui els -4º

0
410
L’aigua estancada junt les comportes del canal de les Basses d’Alzira s’havia convertit en gel este matí

Les primeres gelades s’han deixat notar en este dia de Reis per l’interior de la Ribera i fins i tot en alguns punts pròxims al litoral, amb temperatures que han superat els 4º davall zero com en el cas de les partides de La Carriona a l’Alcúdia (-4,6º) i Mulata d’Alzira amb -4,2º.

També s’han registrat temperatures negatives en tres dels cinc municipis més importants de la comarca, com a l’estació l’Alquenència d’Alzira (-2,3º), d’Algemesí (-2,1º) i de Carcaixent (-0,8º). Per contra les mínimes han sigut positives a Sueca (+1,2º) i sobre tot a Cullera (+5,3º).

Els termòmetres també han estat davall zero, a primera hora d’este matí a La Barraca d’Aigües Vives i a Alginet amb (-1,2), a Benimodo (-3,3º), a Guadassuar (-2,9º), al centre de l’Alcúdia (-1,6º), a Senyera (-2,5º), a Sumacàrcer (-2,2º), a Sollana (-1,5º), a Carlet (-1,2º) i a les estacions de la Murta i la Casella (-0,5º).

Previsions per a la resta de la setmana

Divendres dia 7:L’arribada de la borrasca ‘FILOMENA’ pel sud peninsular farà que la inestabilitat siga més alta. S’ha batejat a esta depresió amb este nom pel gran impacte que tindrà en este temporal de neu a la Península Ibèrica que serà històric.

A la nostra Comunitat, les precipitacions poden començar per Alacant en forma de neu al voltant dels 700/900m. Al llarg del matí esta cota anirà pujant, situant-se de vesprada per damunt dels 1000m en Alacant i dels 800 en Castelló. Amb molta probabilitat podrem tindre problemes per esta neu ja que en algunes zones es podrien acumular més de 10cm. Les pluges al litoral seran entre dèbils i moderades.

El vent entrarà de gregal (NE) amb ratxes moderades pel litoral i de llevant més fluix terra endins.

Divendres 8: Segons els últims models, tindrem pluges per tota la nostra Comunitat que, en general, seran dèbils i localment moderades. Continuarem amb problemes per neu a Castelló i València per damunt dels 700/800m, i dels 800/900 a Alacant. Acumulacions de més de 10cm de neu en molts punts d’estes zones.

Dissabte 9: Atents perquè a finals del dia augmentarà prou la inestabilitat per la meitat nord de la nostra Comunitat, la qual cosa significaria la presència d’algunes pluges localment fortes al litoral de Castelló, mentre que per l’interior d’esta província les nevades per damunt dels 700/800m podrien ser més intenses i acumular espesors importants per damunt dels 10/15cm.

Diumenge 10: A la meitat sud de la Comunitat la millora serà radical (compte amb les fortes gelades que podem tindre de matinada en este sector). A la meitat nord encara seguirem amb pluges i neu al llarg del matí però millorant la situació a partir del migdia.

Inforatge / Avamet / Riberaexpress