Alzira posa en marxa un protocol d’actuació davant la baixada de les temperatures

0
262

Davant l’onada de fred que està previst que comence hui per la vesprada, l’Ajuntament d’Alzira ha decidit posar en marxa un protocol d’actuació municipal. S’inicia a les 19 hores de hui, dimarts i es prolongarà fins les 9 hores de dilluns 11 de gener.

Els departaments municipals implicats són: Serveis Socials, Policia Local i el departament d’Esports, que habilitarà una part del Pavelló Pérez Puig. També es compta amb la col·laboració de Protecció Civil i Creu Roja d’Alzira, que farà el servei d’acollida i atenció personal mentre dure l’opertiu d’emergència.

«Estem a disposició de totes aquelles persones que es troben en situació d’emergència durant estos dies de fred, per tal d’atendre’ls», assegura la regidora de Serveis Socials, Marina Mir. Si alguna persona té o detecta alguna necessitat, pot posar-se en contacte amb la Policia Local (96 245 52 33), Protecció Civil (661 523 733) o Emergències (112).

D’altra banda, des de l’Ajuntament d’Alzira insistíem en la necessitat de seguir les recomanacions per a previndre accidents durant l’onada de fred segons les prescripcions de les autoritats sanitàries i d’emergències.

Previsió:

Estem atents esta pròxima matinada ja que les mínimes tornaran a estar en la línia de les que hem tingut hui o seran un poc més baixes a la Ribera Alta i zones confrontants podríem registrar -4º/-5ºC en els punts més gelats.

Dimecres 6: Després de la matinada gèlida que tindrem, els núvols aniran a més de sud a nord del nostre territori. Algun ruixat a última hora del dia pel sud d’Alacant.

Matinada del dimecres 6 al dijous 7: Les precipitacions poden començar per Alacant en forma de neu al voltant dels 700/900m. Al llarg del matí esta cota anirà pujant, situant-se de vesprada per damunt dels 1000m en Alacant, i dels 800 en Castelló.

Divendres 8: Segons els últims models, tindrem pluges per tota la nostra Comunitat que, en general, seran dèbils i localment moderades. La neu en Castelló apareixerà per damunt dels 1000m.

Dissabte 9: Continuaran les pluges però ja amb una clara tendència a remetre cap al final del dia. La neu a Castelló podria baixar als 800/900m.

Diumenge 10: Millora radical. Dia entre núvols i clars sense pluges.

Per últim, si es confirma esta millora, les mínimes es desplomaran de manera molt brusca a inicis de la setmana pròxima amb gelades importants pel nostre territori, extrem que caldrà detallar millor estos pròxims dies.