Pacients de l’Hospital d’Alzira s’amunteguen pels corredors d’Urgències segons el Sindicat Mèdic

0
595

L’hospital de la Ribera a Alzira tenia ahir les Urgències col·lapsades per la falta de llits per a malalts que no tenen Covid-19, segons ha denunciat el Sindicat Mèdic.

Els llits amb pacients s’amunteguen pels corredors d’Urgències de l’hospital, van explicar les mateixes fonts.

El problema deriva que «no hi ha habitacions disponibles per a malalts no Covid«, segons va assenyalar un treballador de l’hospital. El centre sanitari té en aquests moments ingressats uns 90 pacients per coronavirus dels quals nou es troben en l’UCI. Els malalts que arriben amb aquesta patologia sí que compten amb llits.

Tres gran sales amb malalts de Covid

Segons van explicar fonts sindicals, a l’hospital s’han habilitat quatre grans sales per als malalts de Covid. Tres s’està utilitzant mentre que la quarta es troba preparada.

Però no hi ha espai per als malalts d’altres patologies que no poden ser situats al costat dels malalts de Covid-19. Segons van explicar, durant el cap de setmana s’han amuntegat en els corredors d’Urgències a l’espera que hi haja un llit lliure.

Des del sindicat CSIF van assenyalar que la gent s’estava amuntegant en els corredors i es van haver de condicionar sales en el passadís que uneix Urgències amb les consultes externes per a poder situar als malalts. Van recalcar que hi havia 41 pacients esperant per a poder ser hospitalitzats, «la qual cosa és una autèntica barbaritat».