Alzira ajorna la processó cívica i el lliurament de les insígnies d’or

0
186

L’Ajuntament d’Alzira ha ajornat, «sine die» la processó cívica que commemora l’entrada de Jaume I, la baixada de la bandera i també el lliurament de les insígnies d’or previst per al pròxim dimecres dia 30 «fins que les condicions sanitàries ho permitisquen», segons el regidor de Cultura Alfred Aranda.

Encara que el el govern local ha organitzat un acte institucional a les portes del consistori en el que l’alcalde, Diego Gómez, pronunciarà un discurs en el que nomenarà als guardonats d’enguany, i recordarà la història data del 30 de desembre de 1242 al final del qual es dispararan diverses carcases.

«Podrà assistir qualsevol ciutadà, ara bé mentre es puga mantindre la distància de seguretat, explica Aranda, qui demana als veïns de la capital de la comarca que pengen als balcons les senyeres locals, en «una jornada històrica en la que es reconeixen els nostres orígens».

A la vesprada del dimecres es celebrarà l’últim ple ordinari de 2020, que tindrà lloc de forma telemàtica, durant el que s’aprovarà la concessió de les insígnies d’or d’enguany a l’Àrea de Salut Pública de la Ribera, Pirotècnia Crespo, Mª Dolores Tomás Calatayud i al Col.legi d’Advocats d’Alzira.

La tradicional processó cívica amb la baixada de la senyera local i el lliurament dels guardons es celebrarà al llarg de 2021 quan la situació sanitària del Covid ho permitisca.