L’any de la pandèmia es despedirà amb fred i vent

0
456

Esta passada nit ha fet tremolar de valent. El mercuri s’ha desplomat fins als -13ºC en punts com Bocairent (la Rambla de Mariola, a 800m d’altitud), o -8ºC a Banyeres de Mariola i Agres. En punts pròxims al litoral també trobem punts on el mercuri ha estat fregant els 0ºC.

Segon dia de Nadal

Després de les ratxes entre moderades i fortes de mestral que ahir vam tindre al nostre territori, hui només es restringirà al nord de la Comunitat on anirà moderant-se al llarg del matí. A la resta del territori serà entre fluix i moderat.

D’altra banda, llevat d’alguns intervals de núvols que es deixaran vore per l’interior de Castelló, el dia serà molt assolellat. Respecte a les temperatures seguiran igual per la meitat nord del nostre territori i encara baixaran un poc més per la meitat sud. Això sí, com l’ambient seguirà encalmat i l’ambient molt fred, de matinada les mínimes estaran per davall dels 5ºC en el litoral i en els punts més gelats d’este sector el mercuri estaria prop dels 0ºC.

Diumenge

Entre l’anticicló atlàntic de les Açores que començarà a allargar-se amb el seu eix orientat de nord a sud, i una borrasca més activa del normal ubicada al nord de les Illes Britàniques anomenada BELLA (formada per procés de ciclogènesi explosiva), canalitzaran entre estos dos centres d’acció un flux de vents entre ponent i mestral (O-NO) que de nou començaran a reforçar-se pel nostre territori a partir del migdia i a donar ratxes entre moderades i fortes, especialment a les comarques centrals on estes oscil·laran entre els 70 i 80 km/h per l’interior de València… vent que, ja avancem, anirà a més de cara als pròxims dies.

Les temperatures es recuperaran, especialment per l’interior de Castelló, sud de València i nord d’Alacant. Respecte a l’estat del cel, tindrem més sol pel matí i alguns intervals de núvols mitjans i alts de vesprada que no deixaran res de precipitacions.

Massa d’aire d’origen polar

A partir del dilluns 28 ens arribarà una nova massa d’aire fred d’origen polar que ens acompanyarà els últims dies de l’any. Al nostre territori vindrà acompanyada de vents forts amestralats (O-NO) que deixaran un ambient hivernal i molt desapacible