La Guàrdia de Carcaixent i Carlet descobrixen una xarxa de tràfic de droga a nivell nacional

0
678

 

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº7 d’Alzira és l’encarregat d’investigar este important cas

La Guàrdia Civil de Carcaixent i Carlet ha detingut a 10 persones que formaven part d’una xarxa de tràfic de drogues a escala nacional. Els delinqüents son acusats de cometre delictes contra la salut pública, de formar part d’una organització criminal així com de tenència il.lícita d’armes i de blanqueig de capitals.

La nomenada operació «Beecoke» començá al mes de juny passat amb una operació conjunta entre la Guàrdia Civil de Carlet i la de Carcaixent quan identificaren a un home que podria estar distribuïnt cocaïna en la província de València.

Conforme avançava la investigació, els agents averiguaren el «modus operandi» i procediren a la identificació de la totalitat dels integrants de l’organització criminal dedicada al tràfic de droga i al blanqueig de capitals.

En els registres confiscaren 40 kg de cocaïna,13 trossos de resina d’haixix, 200 grams de marihuana, 630.000 euros en efectiu, 3 armes de foc curtes, 5 escopetes, 2 rifles de caça major, gran quantitat de munició, 1 laboratori per a adulterar cocaïna, així com 15 kg de substàncies adulterants per al tall, 8 vehicles 3 d’ells amb habitacles ocults accionats amb comandament a distància per a guardar diners i drogues, 5 màquines per a comptar diners, bàscules per a pesar la droga, 5 bombones de butà preparades per a guardar diners o droga, 1 inhibidor de freqüència, telèfons mòbils de gamma alta, rellotges de reconegudes marques i documentació diversa acreditativa del delicte de blanqueig de capitals.

Alguns dels investigats guardaven la droga rebuda en bombones de butà preparades per a això i que estaven buides per dins.

És de destacar el nivell de vida que portava, en concret, un dels objectius principals de l’organització, que vivia en un xalet de luxe en una coneguda urbanització de la província de València. El sospitós havia muntat a més diverses empreses suposadament per a blanquejar els diners provinents de la droga, entre elles un gimnàs. Un altre dels integrants de l’organització criminal, malgrat manejar importants sumes de diners, cobrava un subsidi per desocupació a majors de 52 anys des de l’any 2010.

Després de les detencions es va comprovar els vehicles mixtos utilitzats per part de l’organització per a la comissió dels delictes, trobant en les “caletas” droga i, en un d’ells, quasi 340.000 euros envasats al buit.

L’Operació s’ha saldat amb la total desarticulació de l’organització criminal que operava a les províncies de València, Alacant i Múrcia. Els detinguts, 10 homes i la investigada una dona, d’edats compreses entre 31 i 63 anys d’edat, de nacionalitat espanyola i ucraïnesa. Sobre ells pesen els delictes de tràfic de drogues, organització criminal, tinença il·lícita d’armes i blanqueig de capitals.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº7 d’Alzira.