Gelades a l’interior de la Ribera a partir del divendres

0
275

Una massa d’aire fred començarà a entrar pel nordoest de la Península Ibérica tot i que ens arribarà per al dia de Nadal. D’altra banda, l’arribada de la cua d’un front nuvolós poc actiu i molt debilitat ens deixarà de vesprada alguns ruixats dispersos que es concentraran al sud de Castelló i nord de València. En tot cas, no esperem quantitats significatives.

Les temperatures començaran a ressentir-se i el mercuri caurà entre 2º i 4ºC de manera general, llevat del sud de Castelló i nord de València on este descens serà més acusat. Respecte al vent, entrarà entre ponent i mestral (O-NO) i anirà reforçant-se pel nord de Castelló al llarg de la vesprada amb ratxes moderades.

Divendres 25: Ens passarà una vaguada o línia d’inestabilitat per la meitat nord peninsular que es manifestarà bàsicament en una baixada de les temperatures. Entre divendres 25 i diumenge 27 les màximes al litoral es situaran per davall dels 15ºC mentre que les mínimes no arribaran als 5ºC, fins i tot, la matinada de dissabte 26 el mercuri podria rondar els 0ºC en els punts més freds de la costa (per l’interior les mínimes baixaran dels -5ºC els dies 25 i 26).

Per últim, sembla que a partir del diumenge 27 podrem tindre altra descàrrega d’aire fred que es minimitzarà per la presència de nou dels forts vents entre ponent i mestral.

Inforatge