Alzira es comercio rep una menció d’honor al Concurs d’Idees Tecnològiques

0
353

La passada setmana l’Ajuntament rebia la comunicació de la Secretaria d’Estat de Comerç del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme en la qual se’ns atorgava la menció especial al “Concurs d’idees Tecnològiques per al Comerç Minorista”, destinat a promoure el talent i la innovació, a contribuir a generar solucions tecnològiques en el comerç minorista que servisquen per a dinamitzar i modernitzar el xicotet comerç.

 

El passat mes d’octubre, l’Ajuntament d’Alzira mitjançant Idea va presentar la plataforma de venda online del comerç local Alzira es comercio per a la participació en este concurs organitzat pel Ministeri en col·laboració amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), i la Societat Estatal Correus i Telègrafs.

 

L’objectiu del concurs era el desenvolupament de hardware o software aplicable a negocis propis de l’activitat comercial minorista per a obtindre solucions que es pugueren incorporar en qualsevol dels processos propis de l’activitat comercial minorista.

 

L’Ajuntament d’Alzira, el passat mes d’octubre va presentar la seua candidatura a la categoria 3: Idees orientades a dotar de solucions tecnològiques les àrees comercials urbanes, els establiments comercials col·lectius i/o els mercats dels municipis espanyols, amb el projecte de marketplace local ALZIRAESCOMERCIO.COM.

“Este reconeixement, ens encoratja per a continuar treballant en el camí d’impulsar la digitalització del xicotet comerç d’Alzira i reforçar la posada en marxa de la plataforma de venda online alziraescomercio.com. Des de l’àrea de Comerç seguim amb este projecte que està funcionant i té bons resultats. Cal donar suport al comerç de la nostra ciutat i respondre a les necessitats que té el nostre comerç” ha explicat l’alcalde de la ciutat i regidor responsable de l’Àrea de comerç, Diego Gómez.

La plataforma de venda online del comerç local, alziraescomercio.com, ofereix al xicotet comerç la possibilitat de digitalitzar el seu negoci de manera senzilla i de formar part d’una plataforma unificada amb servei de logística sostenible, a través de motos elèctriques. El comprador pot continuar comprant en el seu comerç de sempre, però amb la comoditat de la venda online.  Una vegada resolts els premis, i entre totes les candidatures presentades a nivell nacional, ha sigut concedida l’ESMENT D’HONOR a l’Ajuntament d’Alzira pel projecte alziraescomercio.com.

III Concurs d’idees Tecnològiques per al Comerç Minorista

Premia propostes orientades a millorar el hardware i software per a poder aplicar al comerç minorista: Processos interns (de compres, ordenació d’estocs, ús de la informació, emmagatzematge d’informació, etc.); Processos externs que interrelacionen al comerciant amb el consumidor final, incorporant noves tecnologies que milloren l’experiència de compra; Facilitar la incorporació dels comerços a un MarketPlace.

Categories

Categoria 1 · Idees orientades a la tecnificació dels negocis comercials amb venda presencial.

Categoria 2 · Idees orientades a la tecnificació de les empreses que gestionen dos canals: el canal presencial i el canal on-line per a comercialitzar els seus productes.

Categoria 3 · Idees orientades a dotar de solucions tecnològiques les àrees comercials urbanes, els establiments comercials col·lectius i/o els mercats dels municipis espanyols.

Categoria 4 · Idees orientades a dotar solucions tecnològiques per a la transformació digital del comerç en àrees comercials rurals.