Optimisme en Alzira per l’aprovació de l’esmena per a construir el canal interceptor

0
318

El Govern d’Alzira es mostra «optimista» respecte a la més que probable aprovació de l’esmena presentada per l’Ajuntament als pressupostos de la Generalitat perquè incloguen una partida d’un milió d’euros destinada a la construcció de la segona fase del canal de les Basses. Este nou canal recollirà les aigües pluvials procedents dels barrancs Estrella, Fosc, Gracia Maria i Arena abans que desemboquen en el camí dels Pescadors, amb el que anirà paral.lel fins la rotonda de la CV-50, on enllaçarà amb el de les Basses.

El consistori proposà, recentment, a la conselleria de Medi Ambient que reste 1 milió d’euros a la partida «Noves Infraestructures, canals, rambles i barrancs» dotada amb 10.187.000 euros i que s’afegisca a la de 110.000€ que figura en els pressupostos amb l’epígraf, «Canalització de pluvials Les Basses Alzira».

El pressupost s’eleva a 1,2 milions

El pressupost total d’esta important infraestructura hidràulica abasta un total d’1,2 milions d’euros, dels que, aproximadament, 350.000€ es destinaran a les expropiacions dels terrenys i al voltant de 850.000€ a la seua construcció per tal d’evitar inundacions en les barriades de l’Alquenència, Nova Alzira i Venècia.

Els últims dies s’han produït contactes entre els tècnics de la Direcció General de l’Aigua i els municipals, fet que conduix a l’optimisme a l’equip de govern perquè l’esmena presentada siga considerada, davant l’aprovació prevista per al pròxim dimecres dia 23 dels pressupostos de la Generalitat 2021, per part de les Corts Valencianes.

Encara que el pròxim dimarts es coneixerà si l’esmena de la corporació local ha sigut acceptada, donat que al llarg del matí es debatran les nombroses esmenes presentades als comptes del Consell.

Projecte inacabat

Uns comptes considerats «expansius», que ascendeixen a 25.627 milions d’euros, un 11,2% més que els de 2020, amb la finalitat de combatre la pandèmia de Covid 19 i d’impulsar la reactivació econòmica i social a la comunitat.

La pròpia consellera de Medi Ambient, Mireia Mollà, ha estat especialment interesada, segons les fonts municipals, en que s’execute el més prompte possible esta segona fase del canal, en considerar el govern de la Vila que només amb l’actual canal de les Basses «el projecte es troba inacabat».

Riberaexpress