Els sanitaris de la Ribera afronten la vacunació de la Covid 19 «esgotats física i mentalment»

0
178

I afronten esta campanya contra el coronavirus «esgotats física i mentalment»

El diumente dia 27 comencen a vacunar-se els sanitaris, usuaris de residències i grans dependents

La vacunació coincidix amb el repunt de contagis i amb les festes nadalenques

 

A una setmana de l’inici de la vacunació contra la Covid 19 els sanitaris del Departament de Salut de la Ribera «no sabem res oficialment, sols el que diu la premsa» assegura la sanitària del Centre de Salut I d’Alzira, Àngels López.

La campanya de vacunació arrancarà el pròxim diumenge dia 27 amb dosis desenvolupades per la firma Pfizer/BioNTech, que s’aplicarà, en principi, als sanitaris, usuaris de residències i grans dependents, segons el ministre de Sanitat Salvador Illa.

Immunització gradual

La immunització va a ser molt gradual, encara no se sap la quantitat de dosi de la primera remesa, però es coneix que els enviaments seran setmanals. Tot apunta a que serà una labor afegida per a l’Atenció Primària, que és l’encarregada de dur a terme la vacunació que començarà pels més vulnerables, i no s’abastarà a tota la població, en general, fins a estiu com a mìnim.

«Estem esgotats física i mentalment» assegura esta sanitària d’Alzira a Riberaexpress i tot i que «tenim molta experiència en vacunació, serà una tasca que s’afegirà a l’activitat habitual d’un Centre de Salut». A este respecte López comenta les distintes activitats diàries, com les atencions a la resta de malalts, junt a la realització de PCR i rastrejos entre d’altres i advertix que serà «un sobreesforç que no sabem si podrem fer front».

La sanitària alzirenya considera que la vacunació en les residències de persones majors no oferirà majors problemes «donat que podrà realitzar-se de forma ordenada», però intuix que «el problema vindrà quan la població en general vinga a vacunar-se als centres de salut».

Primera reunió sobre la vacuna

Fons del Departament de Salut de Ribera aclarixen que el seu Comité Covid 19 es va reunir el passat divendres a última hora i que el director d’Atenció Primària va assistir a esta reunió. Sembla que a principis de la pròxima setmana està previst que es reunisca amb els coordinadors per tal que éstos, traslladen als professionals les consignes a la totalitat de professionals de la comarca. Tant Medicina Preventiva com Prevenció de Riscs Laborals, «tenen ja preparat el dispositiu de vacunació, per poder començar només ens envien les vacunes«, segons estes fons.

Pànic al Nadal

La campanya contra el virus coincidix amb el repunt de contagis a la Ribera i també a la Comunitat Valenciana, tot just a l’inici del que sembla ser una tercera ona i també amb les festes nadalenques. «Li tinc pànic al Nadal» confesa Àngels López, donat que «el coronavirus pot ser el primer convidat a la taula si no complim les recomanacions sanitàries». Aplaudix les últimes mesures restrictives de la Generalitat i recorda als veïns i veïnes de la comarca «que la vacuna no fa efecte immediatament», donat que requerix d’una segona dosi que s’aplica al voltant de tres setmanes després de la primera.

Finalment la sanitària d’Alzira advertix que «la situació és molt problemàtica, més que en el passat mes de març«, encara que confia en qué «la gent tinga trellat» durant estes festes condicionades per la pandèmia.

Riberaexpress