Jaume Bohigues (JLF): «El 13 de juny és la data ideal per celebrar Sant Josep a Alzira»

0
577
Jaume Bohigues amb l’actual fallera major d’Alzira Alba Carrió

El president de la Junta Local Fallera d’Alzira (JLF), Jaume Bohigues, proposarà a l’alcalde, Diego Gómez i al regidor de Festes, Xavi Pérez, «celebrar Sant Josep per cremar les falles el pròxim 13 de juny» en considerar «la data ideal».

Bohigues la considera «ideal» donat que «en juny no fa ni fred ni calor», perquè tampoc coincidix amb les Fogueres d’Alacant i perquè en eixes dades, segons anuncià tant el president del Govern, Pedro Sánchez, comi el ministre de Sanitat, Salvador Illa, «hi hauran vacunats entre 15 i 20 milions d’espanyols».

Impossible en març i en estiu

El màxime dirigent de la JLF considera que «és impossible celebrar les falles en març quan ja s’han cancel.lat la Setmana Santa i la Fira d’Abril d en Sevilla». En maig per no coincidir amb les comunions, en juliol i agost per les elevades temperatures i «tampoc en setembre perquè no dona temps per organitzar l’exercici 2022 a la futura junta».

Bohigues ha assegurat a Riberaexpress que «jo acabe ja» i per tant no aspirarà de nou a la presidència perquè «pense culminar el meu mandat en cremar-se les falles de 2021».

Data per a la i.lusió

Assegura que «necessitem una data per tornar la il.lusió al món faller i a la gent» i que les dades ideals son el segon cap de setmana de juny; és a dir els dies 11,12 i 13 que passaria per una vegada i sense que servisca de precedent, a fer d’improvisat Sant Josep. Explica que en eixes dades «no fastidiem ni a les bandes de música ni als artistes que participen una setmana després en les Fogueres de Sant Joan».

La Comissió de Reconstrucció de la Festa, en la que està representada la JLF d’Alzira, ja han assegurat que «no es plantaran ni cremaran les falles en març», però al mateix temps anuncia que la festa fallera es celebrarà el pròxim any «entre maig i juliol» si el calendari de vacunació de la Covid 19 no patix cap endarreriment».

Tot fa pensar que les falles 2021 no seran homogènies en els nombrosos municipis valencians que celebren Sant Josep, però Alzira, concretament el president de la seua junta local, ja ha triat les seues dades, el segon cap de setmana de juny, això sí amb el permís de Sant Antoni de Pàdua que celebra la seua onomàstica el 13 de juny..

Així les 35 comissions falleres i tots els sectors econòmics que envolten la principal festa dels valencians, ja veuen la llum al final del túnel.

Riberaexpress