L’alcudià Àlvaro Ruiz representa a Espanya a la World Photographic Cup

0
173

La candidatura d’Espanya a la Copa del món Fotogràfica es va fer de domini públic el 14 de desembre. L’Alcúdia tornarà a estar present en el prestigiós concurs, que enguany enfrontarà 38 països de tot el món, a través del fotògraf Álvaro Ruiz, que ha sigut elegit en la categoria d’il·lustració.

És molt difícil que un poble de 12.000 habitants puga estar representat en un concurs internacional de qualsevol disciplina, però l’Alcúdia pot estar orgullosa d’haver tingut representació en la Copa del Món de Fotografia en 4 ocasions, tres edicions gràcies a obres del fotògraf Álvaro Ruiz i una a la fotògrafa Paula Sanz.

La fotografia d’Álvaro Ruiz elegida per a representar Espanya en el concurs internacional de 2021 és una metàfora de l’essència de la vida, un lligam entre la humanitat i la natura que té versemblança de placidesa i alhora és inquietant per la fragilitat que respira. Un moment únic adobat amb una tècnica impecable.

Per a l’edició de 2021 es presenten 38 països de tot el món: 2 d’Oceania, 11 d’Amèrica, 7 d’Àsia i 18 d’Europa. Enguany Espanya també participa en les sis categories: Fotografia de Noces, Comercial, Il·lustració, Naturalesa, Reportatge Gràfic i Retrat. Una candidatura amb imatges d’una forta càrrega emocional, però també impactant i creativa.

La representació d’Espanya sorgix de diferents fonts, es tenen en compte les fotografies pertanyents a la Col·lecció d’Honor de FEPFI, emanades del certamen de Qualificacions 2019; dels concursos de les associacions professionals, com ara Luces de Granada, i del premi FEPFI a Millor Fotògraf de l’any 2019, a més d’obres facilitades per invitació expressa a alguns autors o artistes.

Els autors triats enguany pel comité de selecció, capitanejat per José Hidalgo Pérez, han sigut:
Alfonso Novo, Álvaro Ruiz, Antonio Peinado, Bernardo Baragaño, Claudio García, Javier Martínez, Jesús Castillo, Jesús Vergara, Jonathan Hevia, Manuel Navarro, Marina Cano, Nely Ariza, Ricardo López, Vicente Esteban, Víctor Lax, i Víctor Martínez.

Un cop acceptades les candidatures per l’organització de la World Photographic Cup, el concurs es troba en la fase de valoració. Del 17 al 19 de gener de 2021 s’anunciaran