Gabriela Bravo: «El Palau de Justícia d’Alzira estarà quasi acabat en esta legislatura»

0
184
La consellera Gabriela Bravo amb l’alcalde Diego Gómez i el degà Agustin Ferrer en la seua arribada a l’Ajuntament

– L’edifici de 10.000 m2, repartits en cinc plantes més aparcament, s’ubicarà en l’avinguda Luis Suñer i podrà albergar nou jutjats, dos més dels existents


– La consellera de Justícia destaca que este proyecte «mira al futur» i que ajudará a «dinamitzar l’economía local» i a «generar ocupació»

 

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha assegurat hui en Alzira duran la presentació del porjecte definitiu que el Plau de Justícia «estarà quasi acabat en esta legislatura», després que les obres comencen «durant el primer trimestre de 2022».

Les previsions és que el Palau estiga culminat a finals de 2023 i que comence a funcioknar a principis de 2024, amb un moviment diari d’unes 900 persones. A hores d’araes treballa en el projecte d’execució i a partir d’abril es procedirà a la licitació de les obres que requerixen d’un termini d’entre 6 i 8 mesos.

Un Palau que es construirà en una parcel.la cedida per l’Ajuntament a l’avda Luis Suñer, unificarà en un única seu judicial, tant la Fiscalia com els, actuals, set jutjats repartits en diverses instal.lacions.

15,6 milions d’inversió

La Generalitat invertirà 15,6 milions d’euros entre els anys 2021 i 2023 i els nous jutats estaran distribuïts entre les cinc plantes que sumen una superfície construïda superior als 10.000 m2. Albergarà a 9 jutjats, a la Fiscalia, així com l’Institut de Medicina Legal, una Oficina d’Assistència a les Víctimes del Delicte, un Jujtat de Violència de la Dona i oficines per al Col.legi d’Advocats d’Alzira.

L’edifici podrà albergar a més de 900 persones diàriament, uns 200 professionals i 700 usuaris i usuàries. Tindrà 41 sales per a diferents usos i 49 despatxos. Totes les dependències d’ús administratiu comptaran amb llum natural -no ocorre així en l’actual edifici- i estarà dotat amb els més moderns sistemes de seguretat i confort tèrmic, a més de que serà completament sostenible.

La planta baixa comptarà a més d’un aparcament per a 65 vehicles, la Sala de Bodes, el Jutjat de Guàrdia i l’Àrea de Detinguts.

Mentre la primera planta albergarà el Registre Civil, la Sala de Vistes, la Clínica Forense, la Sala per al Col.legi d’Advocats i despatxos varios.

La segona planta està reservada per a cinc jutjats, a més d’arxius i sales múltiples.

Violència de génere

A la tercera planta s’instal.laran quatre jutjats més entre ells l’exclusiu per als casos de Violència de Gènere.

En la quarta planta s’ubicarà la Fiscalia i la quinta es reservarà per a futures ampliacions.

La consellera iniciava este matí la seua intervenció al Saló de Plens municipal preguntant-se, «perquè hem tardat tant?» per a contestar-se ella mateix «perquè hem tingut que fer una carrera d’obstacles, encara que cinc anys després estem perfí açí».

Elevació de la planta baixa

L’actual projecte definitiu dista un tant de l’inicial que contemplava la construcció de dos semisòtans en l’edifici. Alertats per l’Ajuntament d’Alzira davant la proximitat del Xúquer i per estar ubicada la parcel.la en una zona inundable, la conselleria ha eliminat els semisótans i ha elevat la planta baixa al voltant de 80 cm respecte a l’avda Luis Suñer.

També es va endarrerir per la cessió dels terrenys a Justícia per part de la conselleria d’Educació i que «hem patit els efectes perniciosos» davant la lentitut burocràtica de les administracions.

Accessibilitat i sostenibilitat

Bravo ha resaltat que l’edifici «garantirà l’accessibilitat universal», s’accedirà per una rampa suau, a més de «ser sostenible, davant els nous sistemes d’enllumenat i climatització i la instal.lació de plaques fotovoltaiques».

La consellera vaticina que el Palau de Justícia «es convertirà en un símbol de la ciutat que mirarà cal al futur», a més de «dinamitzar l’economia local i de crear llocs de treball».

Per la seua part l’alcalde, Diego Gómez, ha declarat que «hui comencem a vore llum al final del túnel, en ser una prioritat dels últims alcaldes i de la conselleria».

 

 

https://twitter.com/i/status/1339518287873527812